Tysk påtalemyndighet vil ikke kommentere nye dopingpåstander

Statsadvokatembetet i München ønsker ikke å kommentere den tyske TV-kanalen ARDs opplysninger om at en tysk skøyteløper er under dopingmistanke.

DOPINGPÅSTANDER: Det var razzia i VM-byen Seefeld ved Hotel Bergland der Østerrike bodde under VM. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
DOPINGPÅSTANDER: Det var razzia i VM-byen Seefeld ved Hotel Bergland der Østerrike bodde under VM. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den aktuelle skøyteløperen skal ifølge ARD være mistenkt for å ha vært kunde av legen Mark Schmidt, som etterforskes for å ha hjulpet en rekke utøvere med å bloddope seg.

Saken rundt legen nådde offentligheten da tysk og østerriksk politi gjennomførte en felles aksjon under ski-VM i Seefeld nylig.

I forrige uke opplyste påtalemyndigheten i München at 21 utøvere fra åtte land og fem ulike idretter er mistenkt for bloddoping.

Den Erfurt-baserte legen og hans medhjelpere skal angivelig ha vært aktive helt fra 2011 og fram til nå. ARDs opplysninger om at en tysk skøyteløper skal stå på kundelisten, vil imidlertid ikke påtalemyndigheten kommentere.

- Vi uttaler oss ikke om enkeltutøvere, nasjonaliteter eller idretter. Vi fortsetter med å samle bevis, sier en talsmann ti det tyske nyhetsbyrået DPA.

Den tyske antidopingbyrået NADA opplyser at det jobber tett med etterforskerne og ønsker ikke å verken bekrefte eller avkrefte ARDs opplysninger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer