Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk politi avslører kampfiksing i europeiske ligaer

Toppspillere i Tyrkia skal være mistenkt.

|||
(Dagbladet): Tysk politi har arrestert personer i flere land i en mulig kampfiksingsskandale i større europeiske fotballigaer.

Arrestasjonene skal ha blitt foretatt både i Tyskland og i andre land, som del av en etterforskning i samarbeide med Uefa, skriver påtalemyndigheten i Bochum i en pressemelding, ifølge AP

Etterforskningen har pågått siden starten av året, og retter seg mot en internasjonal gjeng som mistenkes for utstrakt kampfiksing.

De mistenkes for å ha bestukket spillere, trenere, dommere og ledere i «store europeiske ligaer» for å påvirke resultater av kamper som de satser penger på.

15 arrestordre skal være utstedt i 10 land, men i alt skal 200 personer være i søkelyset til påtalemyndighetene i Bochum. Toppspillere i tyrkisk fotball skal være blant de mistenkte, melder Berliner Morgenpost.

Avisa skriver at kroatiske Ante Sapina og brødrene hans blant fem personer som er arrestert i den tyske hovedstaden. Sapina ble dømt til 35 måneders fengsel i 2005, da for å betale den tyske dommeren Robert Hoyzer for å fikse kamper han dømte, hovedsaklig i lavere tyske divisjoner.

Brødrene skal ha tjent millioner på gambling på de fiksede kampene. Hoyzer ble også fengslet, mens Ante Sapinas brødre Milan og Filip fikk betingede fengselsdommer.

Uefa opplyste i september at de etterforsket 40 mulige tilfeller av kampfiksing. De fleste involverte kamper med østeuropeiske lag i kvalifiseringsrunder til europacupene.

Politiet vil avholde en pressekonferanse i Bochum i morgen, der det vil gis flere detaljer rundt etterforskningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media