ETTERTRAKTET: Årets sesong har så langt vært et mareritt, men John Degenkolb skal likevel være ønsket av Trek Segafredo. FOTO:AFP PHOTO / Belga / Kurt Desplenter
ETTERTRAKTET: Årets sesong har så langt vært et mareritt, men John Degenkolb skal likevel være ønsket av Trek Segafredo. FOTO:AFP PHOTO / Belga / Kurt DesplenterVis mer

Tysk profflag kan miste sponsor og Degenkolb

Er ønsket som Fabian Cancellaras erstatter.

(procycling.no): Samarbeidet mellom Giant og hårpleieprodusenten Alpecin kan bli satt på nok en hard prøve, skriver Deutsche Presse-Agentur (DPA).

I et intervju med nyhetsbyrået innrømmer en talsmann for Alpecin at et eventuelt tap av John Degenkolb kan bli problematisk.

- Det finnes, i tillegg til eventuelle positive dopingprøver, andre villkår og kriterier i avtalen som kan føre til justeringer. Som vi allerede har vist med saken rundt Marcel Kittel, er det ingen automatikk i at dette skjer, uttaler Marcel Klöpping til DPA.

Kittel forsvant til Etixx Giant-Alpecin er vokst fram i kjølvannet av Skil-Shimano, og har mange nederlendere i støtteapparatet.

De sykler nå med tysk lisens, og har i utgangspunktet kommet halvveis i en fireårig avtale med Alpecin.

Foran årets sesong forsvant Marcel Kittel til Etixx-Quick Step. Lagets andre store tyske stjerne, John Degenkolb, har fått sesongen så langt spolert etter kollisjonen med en personbil på Calpe i januar.

Ute av kontrakt etter sesongen Fjorårets vinner av Paris-Roubaix og Milano-Sanremo skal ifølge ryktebørsen være ønsket av Trek Segafredo.

Dersom den overgangen blir en realitet, vil det nok en gang teste tålmodigheten til lagets hovedsponsor.

- Så vidt jeg vet, går kontraktsforhandlingene bra, sier Klöpping om Degenkolbs framtid.

Det verserer også rykter om at Giant-laget kan være på vei tilbake til røttene sine, og se etter en ny sponsor i BeNeLux-landene.

PS! Giant-Alpecin ble koblet til Edvald Boasson Hagen før han skrev under en kontraktsforlengelse med Team Dimension Data.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!