Utfor i Kitzbühel 2018

Tysk sensasjon i Kitzbühel: Thomas (24) forbauset alle

Aksel Lund Svindal synes synd på Beat Feuz, som mistet utforseieren i Kitzbühel da Thomas Dressen sensasjonelt nok gikk til topps - trolig med bedre lysforhold.

SENSASJON: Thomas Dressen kjørte inn til ny ledertid fra et relativt sent startnummer i utforen i Kitzbühel og sjokkerte alpintverden. Foto: AP Photo/Marco Trovati
SENSASJON: Thomas Dressen kjørte inn til ny ledertid fra et relativt sent startnummer i utforen i Kitzbühel og sjokkerte alpintverden. Foto: AP Photo/Marco Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aldri har Thomas Dressen (24) vunnet i verdenscupen tidligere, og vi må helt tilbake til 1979 - ved Sepp Ferstl - for å finne sist gang en tysker vant utforen i Kitzbühel.

Men i dag skjedde det. Det som omtrent ingen trodde var mulig.

Pallen så ut til å være spikret med Beat Feuz som seierherre foran Hannes Reichelt og Vincent Kriechmayr - og de norske gutta Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud like utenfor pallen.

Så kom altså denne Thomas Dressen.

Tyskeren er i rivende utvikling og i positiv formutvikling, men at 24-åringen skulle kjøre inn til ledertid fra et så seint startnummer, hadde ingen forestilt seg.

Men det skjedde.

Det tyske publikummet i Kitzbühel tok helt av. Etter så mye motgang i tysk alpinsport, kunne de endelig juble over en av de aller største skalpene.

Den nye helten heter Thomas Dressen, som jublet hemningsløst i målområdet.

- Det er vanvittig rått. Det er en sensasjon, ropte NRKs alpinkommentator Marius Arnesen.

Svindal: - Jeg synes synd på Feuz

Trolig endret lysforholdene seg noe, og av den grunn synes Aksel Lund Svindal synd på Beat Feuz, som ledet fram til Dressens sensasjonsrenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer