Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mexico slo Tyskland 1-0

Tysk sjokktap. Mexico stoppet utrolig rekke: - Ønsker å komme til finalen

Tyskland gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen. I åpningskampen mot Mexico fikk vinneren fra Brasil 2014 det fryktelig tungt.

GLEDESTÅRER: Javier Hernandez begynte å gråte etter at seieren var et faktum. Foto: Action Images / Kai Pfaffenbach
GLEDESTÅRER: Javier Hernandez begynte å gråte etter at seieren var et faktum. Foto: Action Images / Kai Pfaffenbach Vis mer

Tyskland - Mexico 0-1 (0-1)

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Tyskland har ikke tapt en åpningskamp i VM siden 1982 (1-2 mot Algerie). De sju siste sluttspillene har det blitt seier på det tyske maskineriet, seks ganger med to mål eller mer.

Den rekken fikk en brå slutt mot Mexico i kveld. Sentral i jobben med å senke Tyskland var Mexicos profilerte spiss, Javier Hernandez.

- Du må spørre tyskerne om det. Jeg er respektfull og vil ikke snakke om den tyske historien, jeg vil snakke om meg selv, laget mitt og landet vårt. Jeg er veldig glad for at vi slo dem. I morgen vil vi begynne å tenke på Sør-Korea, for VM handler ikke om én kamp. Vi ønsker å komme til finalen i VM, så vi må gjøre det steg for steg, sier Hernandez til Dagbladet.

Han klarte ikke å holde tårene tilbake etter Mexicos seier og falt sammen på gresset i Moskva.

Revansje

Sist Mexico på sin side tapte en åpningskamp i VM var mot Norge i 1994. Siden har det blitt fire seire og en uavgjort.

For et år siden vant Tyskland 4-1 i tilsvarende oppgjør i Confederations Cup. Søndag rystet Mexico «Die Mannschaft» og fikk sin revansje. En vakker kontring avsluttet av Hirving Lozano ble forskjellen på lagene.

- Det er det viktigste og beste målet jeg har scoret i livet mitt. Jeg er veldig glad. Vi slår et fantastisk lag, og dette betyr veldig mye for meg, sa 23-åringen på pressekonferansen etter kampen. Lozano ble kåret til banens beste spiller av FIFA.

Også på tribunen vant mexicanerne kampen:

Mandatory Credit: Photo by Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock (9718644z) Germany and Mexico Fans try to get their hands on the World Cup Germany v Mexico, Group F, 2018 FIFA World Cup football match, Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - 17 Jun 2018
Mandatory Credit: Photo by Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock (9718644v) Colourful Mexico Fans enjoy the build up to the game Germany v Mexico, Group F, 2018 FIFA World Cup football match, Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - 17 Jun 2018
A fan in fancy dress shows his support in the stands ahead of the match
A Mexico supporter poses prior to the Russia 2018 World Cup Group F football match between Germany and Mexico at the Luzhniki Stadium in Moscow on June 17, 2018. / AFP PHOTO / Juan Mabromata / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Soccer Football - World Cup - Group F - Germany vs Mexico - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - June 17, 2018 Mexico fan holds a replica World Cup trophy inside the stadium before the match REUTERS/Carl Recine
Mexico fan holding up a replica world cup trophy before the game
Mexico fans pose before the Russia 2018 World Cup Group F football match between Germany and Mexico at the Luzhniki Stadium in Moscow on June 17, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Mexico fan holding up a replica world cup trophy before the game
BILDESERIE: Mexicos supportere lagde voldsomt med lyd og hadde kledd seg ut for anledningen.

Timo Werner har fått ansvaret med å skyte Tyskland til topps i dette mesterskapet. 21-åringen har gjort sine saker godt i Bundesliga for RB Leipzig, men maktet ikke å sette sjansene han fikk mot Mexico.

Dagbladet møtte tyskeren etter kampen, som hadde følgende å si:

- Skal du vinne VM må du kunne slå alle lag. Det har ingenting å si hvilket lag man møter. Nå må vi akseptere at vi må vinne de to neste kampene.

De to andre lagene i gruppa er Sverige og Sør-Korea.

- Vi kan gå inn i neste kamp uten press. Vi har et godt lag, og vi har vår stil, sier Werner selvsikkert.

Livlige Mexico

Joachim Löw viste at han rår over en sjeldent bred og sterk tropp da han utelot Leroy Sané fra VM. At Marco Reus, Ilkay Gündogan og Marc-André ter Stegen alle startet på benken mot Mexico videre manifesterte Tysklands kraft, og fortalte sitt om kvaliteten på banen.

Löws utvalgte elleve fikk det imidlertid tøft fra start mot Mexico. Ikke ett minutt var passert før det første skremmeskuddet kom. Hirving Lozano kom til avslutning innenfor 16-meteren, men et tysk bein fikk blokkert i siste sekund. Et drøyt minutt seinere var det Timo Werner som avsluttet like til side for mål i den andre enden av banen.

En pangstart på kampen, og Mexico fortsatte å true den regjerende verdensmesteren. Etter 18 minutter burde Javier Hernández sendt dem i ledelsen. Den tidligere Manchester United-spissen ble spilt fri mot Manuel Neuer, men brukte håpløst mange touch, og før han fikk avsluttet hadde de tyske forsvarerne nådd ham igjen.

- Tok pusten fra meg

Tyskerne virket rystet, og gjorde flere uforklarlige, upressede feil i den første omgangen.

Tysklands backer gikk høyt i banen, og Mexico evnet å utnytte et blottlagt forsvar. Til slutt klarte ikke de hvit- og sortkledde å stå imot presset lenger.

Lozano var et aktivum på venstrekanten og herjet tidvis med Joshua Kimmich. Mexico kontret mesterlig og Hernandez spilte fri Lozano. PSV-spilleren dro av den siste forsvarsspilleren og banket ballen ned i nærmeste hjørne. Publikum eksploderte i vill jubelrus og «Die Mannschaft» så ikke ut til å forstå hva som traff dem.

- Dette er fortjent. Mexico har vært briljant i åpningen og det var en fantastisk avslutning. Den kontringen tok pusten fra meg, mente BBCs Phil Neville.

Tyskland og Toni Kroos holdt på å slå tilbake før pause. Kroos banket til mot krysset på frispark, men Guillermo Ochoa fikk ei hånd på ballen, som gikk via tverrligger og ut.

Rekord

Forrige gang Tyskland havnet under i en VM-kamp, før de kom tilbake og vant, var mot Mexico i 1998, ifølge Opta. Den gangen endte det 2-1 i tyskernes favør.

Snuoperasjonen fra 20 år tilbake klarte de ikke å gjenskape søndag kveld.

Mexico virket å miste litt av gnisten mot slutten av kampen, og falt lenger og lenger tilbake på banen. Löw supplerte angrepet med Marco Reus og Mario Gomez, og sammen med Julian Draxler, Kroos, Müller og resten av de tyske stjernene truet de Mexicos forsvar.

Meksikanerne klarte å holde unna og etter kampen brøt det ut vill jubel på banen og tribunen. Alt er imidlertid ikke helsvart for tyskerne. Da de tapte åpningskampen mot Algerie i 1982 gikk de hele veien til finalen. Tyskland er blant de store favorittene til å vinne VM, men må heve seg mot Sverige og Sør-Korea.

Det var en skuffet Löw som møtte pressen etter kampen:

- Vi spilte veldig dårlig i første omgang. Da klarte vi ikke å utføre vårt vanlig spill. I annen omgang var vi i stand til å legge motstanderen under press, men Mexico la seg da også lavere i banen. Vi hadde noen skudd på mål, men det virket utgjort at ballen ikke skulle gå i nettet, sa Löw og viste til at den regjerende mesteren traff både tverrliggeren og stolpen.

PS: 18 minutter før slutt kom Rafael Márquez inn for Mexico. Med det ble 39-åringen en av tre spillere som har spilt i fem forskjellige VM-sluttspill. De to andre er Antonio Carbajal og Lothar Matthäus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media