Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk skiskytter overrasket alle

VANT: Nadine Horchler. Foto: NTB Scanpix
VANT: Nadine Horchler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nadine Horchler vant lørdagens fellesstart i skiskyting i Antholz foran Laura Dahlmeier. Kaia Wøien Nicolaisen leverte et av sine beste renn og ble nummer ni.

Før siste skyting gikk Laura Dahlmeier, som vant torsdagens normaldistanse, mot en soleklar seier med et forsprang på nesten 20 sekunder. Den tyske skiskytterprofilen skjøt seg imidlertid ut av seierskampen med to bom.

Dermed tok Nadine Horchler en sensasjonell seier etter at hun vant duellen i skisporet mot Gabriela Koukalová, som ble nummer tre.

Horchler var i utgangspunktet ikke tatt ut til verdenscuprennene i Antholz og har ikke gått et internasjonalt mesterskap siden 2013. Nå kan hun være på vei mot VM.

Sammen med Horchler, var Kaia Wøien Nicolaisen den eneste utøveren som gikk i mål uten et eneste bomskudd. Den norske jenta gikk inn til niendeplass.

- Det var gøy å skyte, men det var slitsomt i sporet i dag. Jeg skulle gjerne hatt litt mer krefter på slutten. Jeg tenkte jeg skulle ta igjen de foran, men det var ikke så mye å hente, sa Nicolaisen til NRK.

Marte Olsbu viste derimot igjen at hun har en jobb å gjøre på standplass før VM. Med seks bom ble Olsbu nummer 28 av 30 startende. På torsdagens normaldistanse ble hun nummer 29.

Tiril Eckhoff står over verdenscuprennene i høyden i Antholz.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media