GIR SEG: Magdalena Neuner har en helt unik posisjon og er den desidert mest populære kvinnelige idrettsutøveren i Tyskland. Nå har hun innsett at tida er inne for å finne på noe annet.Foto: SCANPIX/EPA/KARL-JOSEF HILDENBRAND
GIR SEG: Magdalena Neuner har en helt unik posisjon og er den desidert mest populære kvinnelige idrettsutøveren i Tyskland. Nå har hun innsett at tida er inne for å finne på noe annet.Foto: SCANPIX/EPA/KARL-JOSEF HILDENBRANDVis mer

Tysk skiskytteryndling legger opp

- Jeg tror noe stort venter meg etter idrettskarrieren, sier Magdalena Neuner (24).

Skiskytterstjernen Magdalena Neuner (24) har bestemt seg for å avslutte karrieren etter inneværende sesong.

Det bekreftet Wallgau-jenta tirsdag.

- Jeg har bestemt meg for å legge opp etter sesongen. Tiden er inne for forandring, og jeg tror noe nytt og stort venter meg etter endt idrettskarriere, skriver Magdalena Neuner på hjemmesiden sin.

24-åringen er allerede verdens tredje mestvinnende skiskytter etter svenske Magdalena Forsberg og tyske Uschi Disl. Neuner vant to OL-gull i Vancouver, og hun har ti VM-titler.

I verdenscupen er det blitt 25 enkeltseirer, og i 2008 vant hun verdenscupen sammenlagt. Neuner vant sprinten i svenske Östersund sist helg og leder verdenscupen sammenlagt før fortsettelsen i østerrikske Hochfilzen til helgen.

I Östersund uttrykte 24-åringen et sterkt savn etter familien og kjæresten, og før verdenscupåpningen gjennomførte hun et treningsopplegg alene på hjemmebane for å få tid med sine nærmeste.

Årets høydepunkt blir VM på hjemmebane i Ruhpolding.

Neuner er Tysklands mest populære idrettskvinne og har fått minimalt med privatliv etter gjennombruddet i 2007.

(NTB)