Tysk stjernekompis fortalte om Italias farligste angrepsvåpen

- Vi snakker ukentlig sammen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da Håvard Nordtveit (24) kom til tyske Borussia Mönchengladbach i 2011, fant han fort tonen med Marco Reus (25). Både på og utenfor banen.

Samme sesong fikk tyskeren sitt definitive gjennombrudd - ikke bare i Bundesligaen, men også på landslaget. Det førte til at storklubben Borussia Dortmund kjøpte den målfarlige kantspilleren for 18 millioner euro sommeren etter.

Immobile-råd Overfor Dagbladet forteller Nordtveit at han likevel ennå har jevnlig kontakt med Reus. Det nære vennskapet har han nå utnyttet til å forhøre seg om styrkene og svakhetene til Italias stjernespiss, Ciro Immobile (24). Den lynhurtige angriperen ble solgt fra Torino til Dortmund i sommer, etter å ha blitt toppscorer i Serie A med 22 mål forrige sesong.

- Marco har jeg snakket med, ja. Det var vel seinest etter England-kampen. Han sier at hvis jeg gjør mitt, skal det være nok. Ellers sier han ikke så all verdens mye om Immobile.

KOMPISER: Marco Reus og Håvard Nordtveit har pratet om Italias stjernespiss Ciro Immobile. Sistnevnte ble toppscorer i Serie A i fjor, med 22 mål for Torino, før han ble kjøpt av Borussia Dortmund som Robert Lewandowskis erstatter i sommer. Foto: Scanpix
KOMPISER: Marco Reus og Håvard Nordtveit har pratet om Italias stjernespiss Ciro Immobile. Sistnevnte ble toppscorer i Serie A i fjor, med 22 mål for Torino, før han ble kjøpt av Borussia Dortmund som Robert Lewandowskis erstatter i sommer. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke akkurat mitt fokus. Fokuset er på hva vi gjør på trening og at vi er 100 prosent klar til kamp, sier Nordtveit til Dagbladet.

- Snakker ukentlig 24-åringen forteller samtidig at han og Reus er nære venner.

- Vi snakker ukentlig sammen. Han vet hva jeg liker og jeg vet hva han liker. Vi kjenner hverandre godt. Han er en veldig fin fyr - og veldig sympatisk, sier Nordtveit, som benytter muligheten til å skryte av den tyske landslagsstjerna.

- Om han ikke er Europas beste, så kan han spille i hvilken som helst klubb når han er topp «fit», sier Nordtveit om spilleren blant andre Arsenal skal ha ligget langflate etter i lang tid.

Hele intervjuet kan du se i videoen øverst i saken. Der forteller Nordtveit også om den litt vanskelige starten på landslagskarrieren og hva han har gjort for å heve prestasjonene med det norske flagget på brystet.

• Norge - Italia spilles førstkommende tirsdag. Avspark på Ullevaal stadion er klokken 20.45.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Håvard Nordtveit feirer her en av Marco Reus' mange scoringer for Borussia Mönchengladbach sesongen 2011/2012. Til venstre er den brasilianske midtstopperen Dante, som nå spiller for Bayern Munchen. Foto: Scanpix
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Håvard Nordtveit feirer her en av Marco Reus' mange scoringer for Borussia Mönchengladbach sesongen 2011/2012. Til venstre er den brasilianske midtstopperen Dante, som nå spiller for Bayern Munchen. Foto: Scanpix Vis mer