FORBEREDER KAMP MOT TYSKLAND: Keeper Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORBEREDER KAMP MOT TYSKLAND: Keeper Ørjan Håskjold Nyland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Tysk storavis: - Vinner aldri med Nyland i mål

Slipper inn en ball hvert 45. minutt i Ingolstadt.

SANDVIKA (Dagbladet): Ørjan Håskjold Nyland (25) eller Rune Almenning Jarstein (32) i mål mot Tyskland? Det er spørsmålet landslagstrener Per-Mathias Høgmo må ta stilling til de neste 48 timene.

Tyske aviser fokuserer lite på Norge før VM-kvalifiseringen. Men i dag trekker storavisa Bild fram en statistikk som kanskje kan hjelpe Høgmo til å ta riktig valg.

Nyland - som har ei fortid i Molde og Hødd - har spilt ni offisielle kamper for Ingolstadt. Sju av dem i Bundesliga og to i cupen.

Resultat: Null seirer.

- Ingolstadt vinner aldri med Nyland, slår Bild fast. Litt bedre er statistikken på landslaget. Der har Nyland stått 23 kamper, ni av dem har endt med seier.

ER KLAR: Rune Almenning Jarstein (til høyre) har en god statistikk i Bundesliga. Foto: Bjørn Langsem
ER KLAR: Rune Almenning Jarstein (til høyre) har en god statistikk i Bundesliga. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg bryr meg ikke om statistikk. Vi har fått en bra start på sesongen, med ett poeng i åpningskampen. I tillegg er vi i andre runde i cupen, forteller sisteskansen til Bild.

Cupavansementet regnes som uavgjort og ikke seier fordi lagene var likt etter 120 minutter. Ingolstadt vant 8-7 på straffer over Erzgebirge.

Klanderverdig

Jarstein har en litt annen statistikk for Hertha Berlin i Bundesliga. Han har spilt 31 kamper. Av dem er 13 vunnet med nordmannen på laget. Av 40 landskamper har 13 endt med seier.

Flere mente Nylands opptreden var klanderverdig da Hviterussland gikk opp i 1-0 i privatkampen onsdag. Selv tok han kampen som et tegn på at han også står mot Tyskland.

- Jeg har alltid tenkt at jeg med mine prestasjoner som førstevalg i Ingolstadt kommer til å stå. Jeg regner med å gjøre det framover, sier Nyland.

- Jeg er klar. Men det er ingen grunn til å si datt og datt, slår Jarstein fast.

Hvert 45. minutt

Bild skriver at Nyland har sluppet inn en ball hvert 45. minutt i snitt i Ingolstadt.

- Jeg må bare jobbe videre, sier han.

Kampen mellom Norge og Tyskland spilles klokka 20.45 søndag.