Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk storavis rangerer Skjelbred blant topp 30 i Bundesliga

- Artig at jeg blir lagt merke til.

HØYT SNITT PÅ SPILLERBØRS:  Per Ciljan Skjelbred (t.v.) blir lagt merke til i Tyskland. Her er Hertha Berlin-spilleren i duell med Bayer Leverkusens Stefan Kiessling i forbindelse med lagenes møte 23. november. Leverkusen vant 1-0 på Olympiastadion i Berlin. Foto: NTB Scanpix
HØYT SNITT PÅ SPILLERBØRS: Per Ciljan Skjelbred (t.v.) blir lagt merke til i Tyskland. Her er Hertha Berlin-spilleren i duell med Bayer Leverkusens Stefan Kiessling i forbindelse med lagenes møte 23. november. Leverkusen vant 1-0 på Olympiastadion i Berlin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Per Ciljan Skjelbred (26) har virkelig fått dreis på Bundesliga-karrieren denne høsten.

I begynnelsen av september ble han leid ut fra Hamburg til Hertha Berlin. I spillerbørsen til Tysklands største avis, Bild, er han rangert som den 30. beste spilleren i ligaen.

På ti kamper har trønderen en snittkarakter på 3,00. Skalaen går fra 1,00 til 6,00 - der 1,00 er best.

Spillerbørsen toppes av Franck Ribéry. Bayern München-spilleren har en snittkarakter på 2,20. Deretter følger Stuttgarts Sven Ulreich (2,36) og Bayern München-spiller Arjen Robben (2,42).

- Artig Bare 29 spillere i Bundesliga har en bedre snittkarakter enn Skjeldbred. Det er oppsiktsvekkende bra.

- Bundesliga holder et veldig høyt nivå nå, og det er artig at jeg blir lagt merke til, sier den tidligere Rosenborg-spilleren til Dagbladet.

- Samtidig er fotball en lagsport. Vi er mange i Hertha Berlin som står på og jobber sammen hver eneste dag for å oppnå så gode resultater som mulig.

Hertha Berlin ligger på 7. plass med 19 poeng. Serieleder Bayern München har 38 poeng.

Skjelbred har spilt 10 av Herthas 14 kamper. Han har ett mål, og på oversikten til Bild er han registrert med seks målsjanser.

- Riktig valg - Per har i lang tid vist at han er en person og spiller med en bemerkelsesverdig evne til ikke å gi opp, sier rådgiver Jan Egil Ludvigsen.

- Topp 30 på tysk spillerbørs er en klar indikasjon på at Hertha Berlin har gjort et riktg valg ved å gi ham tillit.

Ingen Hertha-spillere er registrert med mer enn 3,00 i snittkarakter. Keeper Thomas Kraft og midtbanespiller Hajime Hosogai har også denne snittkarakteren.

MASSE TILLIT:  Per Ciljan Skjelbred (t.h.) er en viktig spiller i det nye landslaget Per-Mathias Høgmo (t.v.) bygger opp. Her fra treningskampen mot Danmark i Herning i midten av november. Mats Møller Dæhli kommer inn for Skjelbred i 2-1-tapet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MASSE TILLIT: Per Ciljan Skjelbred (t.h.) er en viktig spiller i det nye landslaget Per-Mathias Høgmo (t.v.) bygger opp. Her fra treningskampen mot Danmark i Herning i midten av november. Mats Møller Dæhli kommer inn for Skjelbred i 2-1-tapet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Sammen med Kicker regnes Bild som den toneangivende publikasjonen på fotball i Tyskland. I Kicker får trønderen en snittkarakter på 3,25 - hvilket er delt 64. plass.

Ettertraktet Tarik Elyounoussi får snittkarakteren 3,67 i Bild. En annen nordmann, Eintracht Braunschweig-spiller Omar Elabdellaoui, får 4,08.

Spesielt sistnevnte har sammen med Per Ciljan Skjelbred fått mye skryt av Norges nye landslagssjef, Per-Mathias Høgmo. De representerer på mange måter fotballånden til 53-åringen.

Verken Moa eller Håvard Nordtveit har spilt nok til å bli vurdert på spillerbørsen.

Skjelbred har en utlånsavtale med Hertha Berlin ut sesongen. Men flere klubber snuser på den hardtarbeidende midtbanespilleren med stor løpskapasitet.

- Interessen rundt ham øker. Vi er blitt kontaktet av fire-fem klubber i Bundesliga og Premier League, sa rådgiver Jan Egil Ludvigsen til Dagbladet 14. november.

Spillerbørsen i Bild demper neppe interessen.

LERKENDAL-HELT:   Per Ciljan Skjelbred (t.v.) spilte i Rosenborg fra 2004 til 2011. Vålerengas Harmeet Singh til høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
LERKENDAL-HELT: Per Ciljan Skjelbred (t.v.) spilte i Rosenborg fra 2004 til 2011. Vålerengas Harmeet Singh til høyre. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer