Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk storklubb: - Ødegaard ville spilt i Champions League hos oss

Gladbach-direktør Max Eberl er ikke i tvil.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard er fremdeles ettertraktet i flere storklubber i Europa.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard er fremdeles ettertraktet i flere storklubber i Europa. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Noen spillere får bare én sjanse til å bli utenlandsproff og må gripe den muligheten om drømmen skal bli virkelig. Andre spillere kan velge og vrake i attraktive tilbud.

Martin Ødegaard befant seg utvilsomt i den sistnevnte kategorien da han fant ut det var på tide å ta steget videre fra Strømsgodset og Tippeligaen etter 2014-sesongen.

Det var knyttet stor spenning til vidunderbarnets klubbvalg frem til han signerte for Real Madrid januar 2015. Bayern München og Liverpool var angivelig klubbene som var nærmest å snyte Real Madrid for Ødegaards signatur.

I de fjorten månedene som har gått etter dette, har meningene vært mange. Både norske, spanske, engelske og tyske aktører har ved en rekke tilfeller uttalt seg om Ødegaards valg: Gjorde det norske midtbanetalentet det riktige?

«Ja-siden» i Ødegaard-spørsmålet har i en rekke tilfeller argumentert med den enestående treningshverdagen som Ødegaard har i Real Madrid, hvor han kan lære av og utvikle seg sammen med stjerner som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Luka Modric.

«Nei-siden» argumenterer med at 17-åringens kamphverdag for andrelaget Castilla ikke er bra nok for talentet som allerede har etablert seg i den norske A-landslagstroppen.

- Ville spilt Champions League hos oss I et intervju med den tyske avisen Kicker kommer Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl nå på banen med en noe overraskende kommentar:

- Hvis Ødegaard hadde vært Gladbach-spiller, ville han både spilt i Bundesligaen og i Champions League. Det er jeg overbevist om, sier Eberl ifølge Kicker, gjengitt i en rekke engelske og tyske aviser.

- I Real Madrid er det langt tøffere. Der er det vanskelig å få spille på det nivået han ønsker, mener Gladbach-direktøren.

Borussia Mönchengladbach ligger på 4. plass i Bundesliga og spilte i Champions League i høst. De var i «dødens gruppe» sammen med Manchester City, Juventus og Sevilla og havnet sist i gruppa med fem poeng, ett poeng mindre enn Sevilla.

- Har lenge vært et tema I Gladbach har Håvard Nordtveit vært en nøkkelspiller i flere sesonger. I dag avslørte han at han forlater klubben etter sesongslutt til fordel for spill i engelsk fotball.

Nordtveit har gjort norske spillere mer attraktive for Gladbach og tysk fotball. Nå sikler det tyske topplaget nok en gang etter Nordtveits landsmann, Martin Ødegaard.

- Ødegaard har lenge vært et stort tema for oss. Det var ikke bare Bayern München eller Dortmund som var aktuelt for ham i Tyskland da han valgte Real Madrid, avslører Eberl.

- Hos oss er jeg overbevist om at han hadde fått spilt i både Bundesligaen og i Champions League, gjentar han.

Martin Samuelsen er også et norsk stortalent. Den West Ham-eide driblefanten har hatt stor suksess i utlånet til Peterborough. Mange mener at Ødegaard bør gjøre det samme. Samuelsen er ikke like kategorisk.

- Det har fungert bra for meg og min utvikling. Det betyr ikke nødvendigvis at utlån er det beste for Martin. Han vet nok best hva han børe gjøre, sier Samuelsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media