Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk storklubb mener Ødegaard er god nok nå. Vil låne stortalentet

Hamburg vil låne Martin Ødegaard, som får uvant mye skryt fra Castilla.

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard er fortsatt en spiller som mange store klubber er interessert i.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard er fortsatt en spiller som mange store klubber er interessert i. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For en måned siden uttalte Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør Max Eberl at Martin Ødegaard ville ha spilt Champions League-fotball om han gikk til den styske storklubben, hvor Håvard Nordtveit er inne i sin siste sesong.

Det betinget en permanent avtale. Nå er en annen tysk storklubb, Hamburger SV, interessert i å låne den norske 17-åringen. Det melder den tyske avisa Kicker.

En låneavtale impliserer at Bundesliga-klubben anser unggutten som så god at han allerede nå vil forsterke Hamburgs førsteellever og har ferdigheter som vil gjøre den tyske storklubben bedre.

Da handler det ikke om Ødegaards talent og utviklingspotensial, som ingen bestrider, men om hans reelle nivå akkurat nå, som det er delte meninger om hvor høyt det faktisk er.

Knäbel i Madrid Hamburgs sportsdirektør, Peter Knäbel har ifølge Kicker vært i Madrid og sett Ødegaard i aksjon. Knäbel skal også ha forhørt seg om en mulig låneavtale om den norske unggutten.

Om det skulle bli en realitet, og Ødegaard får regelmessig spilletid i Bundesliga, vil det være et stort steg opp hva angår kamphverdagen for 17-åringen som i det daglige spiller for Real Madrids reservelag Castilla.

Der har han tidvis slitt. Da Ødegaard kom som et vidunderbarn til Real Madrid i vinter, var det ikke like populært blant de øvrige talentene i klubben.

- Det var misunnelse forrige sesong. Martin kom litt fra intet og gikk plutselig rett inn på laget. For de største egoene, som det er mange av i en klubb som Real Madrid, var det spesielt, sa Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til Dagbladet i høst.

- Nå er det annerledes. Årsaken til det er at Martin har vært med sesongen fra start, i tillegg til at det har vært store utskiftinger i laget. Nå ser Castilla-spillerne, i hvert fall de som ble tatt opp fra C- og juniorlaget, mer opp til ham.

Kåret til banens beste i helga Etter massiv kritikk i startfasen i Real Madrid-karrieren, er tonen nå i ferd med å snu. I helgas kamp mot Leioa var Ødegaard direkte involvert i scoringen som avgjorde kampen til Castillas fordel.

På Castillas Twitter-konto ble nordmannen kåret til banens beste spiller.

- Banens bestemannspris går til Martin Ødegaard, med en kampforandrende andre omgang. Han sto fram da vi trengte det, skriver Castilla.


Hele Norges coronakart