KLAR FOR CITY: Leroy Sané kommer fra den tyske Bundesliga-klubben Schalke og var en del av Tysklands EM-tropp i sommer. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ/NTB Scanpix
KLAR FOR CITY: Leroy Sané kommer fra den tyske Bundesliga-klubben Schalke og var en del av Tysklands EM-tropp i sommer. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ/NTB ScanpixVis mer

Tysk stortalent overbevist av Pep: Klar for Manchester City

Den tyske vingen Leroy Sané.

Den tyske vingen Leroy Sané har signert en femårskontrakt med Manchester City etter at han ble overbevist av trenerikonet Pep Guardiola.

Manchester City bekreftet overgangen på sitt nettsted tirsdag formiddag. Sané kommer fra den tyske Bundesliga-klubben Schalke og var en del av Tysklands EM-tropp i sommer. 20-åringen skal spille med draktnummer 19 i Manchester City.

- En av grunnene til at jeg valgte å gå til City var Pep Guardiola. Han overbeviste meg om å komme hit og om at jeg kan fortsette å forbedre meg. Jeg vet at jeg vil lære masse under ham, og nå kan jeg ta det neste steget i karrieren min, sier Sané, som kan bekle flere offensive roller på banen.

- Mer komplett

- Jeg fulgte Pep i Barcelona og i Bayern, hvor han oppnådde mye og jobbet godt med unge spillere, fortsetter 20-åringen.

- Jeg tror han kan gjøre meg til en mer komplett spiller. Jeg tror nok jeg vil trenge litt tid i starten, for det er en annen liga, og det er en annen type fotball, men jeg tror jeg skal tilpasse meg.

Fornøyd Guardiola

Sané er Guardiolas femte signering i Manchester City. Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Nolito (Celta), Oleksandr Zintsjenko (Ufa) og Aaron Mooy (Melbourne) er de andre kjøpene.

- Han er et spesielt talent og en spennende spiller som jeg tror supporterne vil nyte å se i aksjon, mener Guardiola.

- Som 20-åring er han fortsatt i utvikling, men han er allerede på det tyske landslaget, og jeg tror han vil bli et fantastisk tilskudd til stallen. Vi er veldig glad for at han valgte å komme til oss.

Sané hadde sitt definitive gjennombrudd for Schalke i fjor, da han scoret 9 mål på 42 kamper. Laget endte på 5.-plass i Bundesliga.

(NTB)