Tysk tempotriumf i Varese

Grabsch vant VM- Hagen på 21.plass.

Edvald Boasson Hagen fikk en tung dag, men var fornøyd med 21.-plassen han sikret seg i tempo-VM på sykkel. Tyske Bert Grabsch vant en klar seier.

Grabsch kjørte fantastisk på slutten og vant klart foran den canadiske overraskelsesmannen Svein Tuft. Bronsen gikk til amerikanske David Zabriskie.

Boasson Hagen, Norges tempospesialist, åpnet forrykende og lå på fjerdeplass etter vel åtte kilometer. Etter hvert ble det imidlertid for tungt for nordmannen.

- Det ble veldig hardt mot slutten der. Men jeg har ikke noe å klage over. I starten kjørte jeg kanskje litt fortere gjennom svingene enn de andre, men jeg slet i oppoverbakkene, sa Boasson Hagen til NTB.

Til slutt kunne nordmannen sykle over mållinjen som 21.-mann, vel to minutter bak vinneren.

- Det er greit det. Jeg er fornøyd med den plassen. Jeg følte at det var et bra løp fra min side, sa Boasson Hagen.

Svensken Gustav Larsson som vant sølvet i temporittet i OL, endte på femteplass, så vidt slått av storfavoritten Levi Leipheimer fra USA som kom på fjerdeplass.

For Boasson Hagen ble det litt for langt opp til de virkelig gode plasseringene. Men nordmannen deppet ikke, han hadde ikke som mål å være blant de aller ypperste.

- Jeg hadde ikke noe mål om å få en spesiell plassering. Målet mitt var å få til et godt løp, og det klarte jeg. Som sagt, det var veldig hardt mot slutten der, sa Edvald Boasson Hagen til NTB etter målgang i italienske Varese.

(NTB)

VERDENSMESTER: Bert Grabsch fra Tyskland vant VM-tempoen i Varese foran canadiske Svein Tuft og amerikanske David Zabriskie. Foto: AP/Scanpix
VERDENSMESTER: Bert Grabsch fra Tyskland vant VM-tempoen i Varese foran canadiske Svein Tuft og amerikanske David Zabriskie. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Tysk tempotriumf i Varese
ÅPNET FORRYKENDE: Edvald Boasson Hagen åpnet forrykende og lå på fjerdeplass etter vel åtte kilometer, men han falt av etter hvert og var vel to minutter bak vinneren i mål