BLANDEDE FØLELSER: Neymar scoret begge målene da Brasil slo Skottland, men følte seg hetset underveis i kampen.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan)
BLANDEDE FØLELSER: Neymar scoret begge målene da Brasil slo Skottland, men følte seg hetset underveis i kampen.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan)Vis mer

Tysk tenåring innrømmer å ha kastet banan mot Neymar

Brassen raste mot rasisme etter Skottland-kampen.

(Dagbladet): Etter søndagens kamp mellom Skottland og Brasil på Emirates i London, hevdet supertalentet Neymar at det ble kastet en banan etter ham underveis i oppgjøret.

Brasilianeren mente seg utsatt for rasisme, og påpekte også at hele stadion buet på ham under kampen.

Det skotske fotballforbundet benektet hardnakket at det ble kastet noen banan, og utdypet senere i en pressemelding at fansen oppførte seg meget bra under London-besøket.

- Det har ikke blitt rapportert om en slik hendelse til politiet eller vaktene på stadion, skriver SFA.

TV-bilder viste imidlertid at det lå en banan i Neymars løpsbane under et angrep, og nå melder Arsenal, som lånte ut stadionet sitt til kampen, at det var en ung tysker som kastet kulturplanten.

- Etter samtaler med politiet, kan Arsenal bekrefte at en tysk turist i tenårene har innrømmet at det var han som kastet en banan på banen under kampen mellom Brasil og Skottland søndag, heter det i en klubbuttalelse, gjengitt av Guardian.

- Unggutten satt på nordsiden av Emirates, et område som var øremerket billetter tildelt Brasil-supporterne. Derfra kastet han bananen på banen i andre omgang, fortsetter meldingen fra Arsenal.

Trist
Neymar følte seg spesielt utsatt under kampen mot Skottland.

- De buet mye på meg, selv i det jeg skulle ta straffen buet hele stadion. Vi forlater landet vårt for å komme hit og spille, og så skjer ting som dette. Det er trist, og jeg vil helst ikke snakke mer om det, for ikke å helle bensin på bålet, sa brasilianeren etterpå.

Ikke rasistisk
En talsmann for de skotske supportergrupperingene tok avstand fra Neymars påstander etterpå.

- Neymar ble buet på fordi vi mente han lot som om han var skadet under kampen. Rasisme har ingen plass hos Tartan Army, og dersom noe slikt forekom, ville det blitt tatt affære umiddelbart. Enhver påstand om rasisme i våre grupper er det reneste sprøyt, sa Hamish Husband.

Arsenal slår fast at London-politiet mener det ikke var rasistiske motiver bak banankastet, og den unge tyske supporteren risikerer heller ikke ytterligere reaksjoner.