Tysk TV-jakt på Sigurd

Verdenscupseieren i Kuusamo har gjort Sigurd Pettersen (23) til jaget vilt av det tyske TV-selskapet ARD.

Seertallene fra Trondheim vil trolig ligge på mellom fire og fem millioner.

- De tyske TV-folka kom til hybelen min på Kringsjå i Oslo, hvor vi er åtte studenter under samme tak. Fordi det er eksamenstid, ba jeg dem pent om å bli ute. Siden har jeg hatt dem i hæla hele tida, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

«The Norwegian Power» er tittelen på TV-innslaget med Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Tommy Ingebrigtsen på ARD.

- Seieren i Kuusamo er virkelig blitt lagt merke til. Foruten å bli jaktet på av tysk TV, har jeg fått massevis av hyggelige tekstmeldinger og gratulasjoner. Jeg ligger foran skjema fra sist vinter, men har fortsatt mer å gå på, sier Sigurd.

- Lettelse

Fjorårssesongen innledet han med fjerde- og sjetteplass i v-cupåpningen i Kuusamo, før han slo til med andre- og førsteplass i Trondheim.

- Granåsen er en fin bakke, hvor jeg har mye å leve opp til. Før sesongen var målsettingen å få til 13 gode hopp. Nå har jeg 12 igjen, sier Sigurd.

Mens nordmennene jubler over sesongstarten, er stemningen laber i den tyske hoppgjengen.

Sven Hannawald sliter med å få den nye, trange hoppdressen til å fungere, og virker presset. Etter treninga på Lillehammer tidligere i uka ville han ikke snakke med Dagbladet.

- Sven trenger 10 gode treningshopp. Utover vinteren vil han bli god. Forskjellen er at Sigurd Pettersen allerede er i form, sier hoppsjef Wolfgang Steiert.

- Lagets fortjeneste

- Det forspranget skal jeg gjøre alt for å beholde. Målet framover er å hoppe lengst mulig, vinne et renn i ny og ne og være en god ambassadør. Får vi suksess, er det lagets fortjeneste, sier Sigurd.

Oppgavene står i kø. Hoppuka og VM i skiflyging er blinket ut spesielt.

- Jeg debuterte i Hoppuka i fjor, og avsluttet med femteplass i Bischofshofen hvor Bjørn Einar Romøren vant. I vinter håper jeg å få det til også i skiflyging, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

ETTERTRAKTET: Seieren i Kuusamo har gjort Sigurd Pettersen til jaget vilt av det tyske TV-selskapet ARD, som skal lage et eget innslag om «The Norwegian Power» i forbindelse med helgas verdenscuprenn i Granåsen.