Tysk TV-kanal: Russisk idrettsminister direkte innblandet i å skjule doping

Skal bevises i dokumentar i kveld.

SKAL HA SKJULT DOPING: Vitalij Mutko skal ha vært direkte innblandet i å skjule doping, melder den tyske TV-kanalen ARD. Foto: Janerik Henriksson / TT
SKAL HA SKJULT DOPING: Vitalij Mutko skal ha vært direkte innblandet i å skjule doping, melder den tyske TV-kanalen ARD. Foto: Janerik Henriksson / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tyske tv-kanalen ARD hevder å ha bevis for at Russlands idrettsminister Vitalij Mutko har vært direkte innblandet i å skjule doping i russisk idrett.

Beviset skal være et dokument som viser at Mutko har skjult en positiv dopingprøve for en fotballspiller fra den russiske eliteserien. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal TV-kanalen også ha videobilder som beviser Mutkos rolle.

Dokumentaren vises på tysk TV 22.45 onsdag kveld.

Det var ARD som tidligere avslørte systematisk doping i russisk idrett. Det førte blant annet til at russisk friidrett ble utestengt fra internasjonale konkurranser.

En talsmann for den russiske presidenten Vladimir Putin avviser ryktene om at idrettsministeren skal være innblandet.

— Inntil det finnes harde bevis for å støtte opp under påstandene, ser vi på dette som injurie, sier Putins talsmann, Dimitrij Peskov.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer