Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland - Norge 6-0

Tysk TV totalslaktet Norge: - Hvem har på seg de røde draktene?

Kommentator på direkten: - Dette har svært lite med VM-kvalik å gjøre.

OVERKJØRING: Tyskland på bortebane viste seg å bli en altfor stor oppgave for de norske fotballgutta. Video: TV Norge Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskland - Norge 6-0

STUTTGART (Dagbladet): Norge levnes null ære etter kampen i Stuttgart mandag kveld. Tyskland stoppet ikke før det sto 6-0 på måltavla.

- Nordmennene er skremmende svake. Dette har svært lite med VM-kvalik å gjøre, sa RTL-kommentator Marco Hagemann i første omgang.

Han kunne ikke tro sine egne øyne, ifølge Aftenposten, som omtalte saken først.

- Er det virkelig det norske landslaget Tyskland møter? Eller hvem er det som befinner seg i de røde draktene? spurte kommentatoren.

Slapp tosifret

Heller ikke den tyske storavisa Bild er positiv til Norge i papirutgaven i dag:

- 283 dager før åpningskampen i VM slo Joachim Löws menn et Norge som var skremmende svake, heter det.

FESTOVERSKRIFT: Tyskland får velfortjent hyllest i avisa Bild etter å ha kjørt over Norge.
FESTOVERSKRIFT: Tyskland får velfortjent hyllest i avisa Bild etter å ha kjørt over Norge. Vis mer

Det så ille ut allerede etter 21 minutter, på stillingen 0-3. Og det bare fortsatte. På et tidspunkt så det ut til at Tyskland skulle komme opp i et tosifret antall mål.

På sidelinja sto mannen som er ansvarlig for det hele - Lars Lagerbäck - og klødde seg i hodet. At det skulle stå så ille til med det Norge han overtok i februar, hadde han neppe forestilt seg.

De få tilskuerne med norsk pass på Mercedes-Benz Arena sank sammen i stolene. Så pinlig var det å være nordmann på tyskernes store kveld.

Fantastisk

Fokuset i papirutgaven av Bild er tomålscorer Timo Werner: «Das war einfach Wernerbar», lyder overskriften tirsdag. Det er et ordspill på «wunderbar», som betyr fantastisk. «Ganske enkelt fantastisk», konkluderer Bild.

Avisa gir også de norske spillerne børskarakter. Sju spillere får fem, mens fire får karakteren seks. Skalaen går fra én til seks, der seks er svakest. De fire spillerne som blir totalslaktet er Haitam Alesaami, Jørgen Skjelvik, Håvard Nordtveit og Omar Elabdellaoui. Med andre ord: Hele forsvarsrekka.

På det tyske laget får fire spillere toppkarakteren én. Avisas betegnelse på en sekser er at du ikke fortjener lønna du hever. Én representerer verdensklasse.

Festkveld

Magasinet Kicker slår fast at det var en festaften for Tyskland.

- 53 814 tilskuere ble belønnet på en absolutt utsøkt måte. Kvelden på Mercedes-Benz Arena var en perfekt kombinasjon av spillere som elsket å spille fotball og et entuasiastisk publikum. Dette var den åttende seieren på åtte kamper på vei mot Russland-VM i 2018. Målforskjellen er 35-2.

På toalettet

Bild skriver at trener Joachim Löw måtte forlate stadion fem minutter før slutt. Til RTL fortalte han at han måtte på toalettet.

TOPPMØTE: Lars Lagerbäck hilste på Joachim Löw på pressekonferansen etter kampen. Han fikk muligens noen trøstens ord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOPPMØTE: Lars Lagerbäck hilste på Joachim Löw på pressekonferansen etter kampen. Han fikk muligens noen trøstens ord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var mye moro å se på i dag. Jeg sa i pausen at vi måtte fortsette å spille som et topplag, fortalte Löw etter kampen.

- Dette viser hvor moro fotball kan være.

Pinlig og flaut

Nordmennene hadde ingenting å stille opp med i Stuttgart:

- Det er tungt. Det er lenge siden jeg har følt meg så liten, sa keeper Rune Almenning Jarstein på vei ut av stadion.

- Egentlig er vi alle enige om at dette er pinlig og flaut. Det er bare å legge seg flat.

Mats Møller Dæhli sier:

- Vi kunne sikkert gjort ting annerledes taktisk og vært mer aggressive. Men det er litt dumt å stå og si det nå. Jeg sier beklager til det norske folk. Så kan de snakke så mye dritt de bare vil. Det er helt fortjent.

- Gjør vondt

Lagerbäck gjorde ingen forsøk på å bortforklare den flaue kvelden på pressekonferansen etter kampen.

BLYTUNGT: Rune Almenning Jarstein måtte plukke seks baller ut av nettmaskene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLYTUNGT: Rune Almenning Jarstein måtte plukke seks baller ut av nettmaskene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det gjør vondt. Men det svir uansett om du taper 0-1 eller 0-6. Dette viser hvilket nivå vi må opp på dersom vi skal spille mot lag som Tyskland.

Han fortsatte:

- Det handler vel delvis om innstilling, men kanskje mer om at vi ikke tar avgjørelser raskt nok, og at vi ikke forflytter oss raskt nok. Sammenliknet med Tyskland så jogger vi i mange situasjoner.

- Man snakker mye i Norge om forskjellige spillertyper, men har man ikke denne «poweren», som handler om fysikk, besluttsomhet og forflytning, så har man ingen mulighet mot lag som Tyskland. Vi må opp på den biten, men også gjøre en bedre laginnsats, sa Lagerbäck.

Gruppe C
Tyskland880035-224
Nord-Irland861116-219
Aserbajdsjan83148-1210
Tsjekkia823310-99
Norge82158-167
San Marino80082-380

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!