Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk tv viste hyllest fra Schumacher samtidig som han kjemper for livet

- Små bedringer i tilstanden.

UPASSENDE?: Den tyske TV-kanalen RTL viste et innslag de hadde gjort med 45-åringen i anledning stasjonens 30-årsdag. Innslaget ble vist på lørdag, mens formel 1-stjernen fortsatt ligger i koma i Sveits. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL
UPASSENDE?: Den tyske TV-kanalen RTL viste et innslag de hadde gjort med 45-åringen i anledning stasjonens 30-årsdag. Innslaget ble vist på lørdag, mens formel 1-stjernen fortsatt ligger i koma i Sveits. Foto: EPA/DIEGO AZUBEL Vis mer

(Dagbladet): Michael Schumacher ligger fortsatt i koma på universitetssykehuset i Grenoble etter den stygge skiulykken i de franske alper i romjula.

Det forhindret likevel ikke den tyske TV-kanalen RTL i å vise et innslag de hadde gjort med 45-åringen i anledning stasjonens 30-årsdag. Innslaget ble vist på lørdag, mens formel 1-stjernen fortsatt ligger på sykeleiet i Grenoble.

«Manglende respekt» Dette skapte sterke reaksjoner blant flere seere. Først ble de forvirret over at Schumacher var på skjermen, deretter sinne over det de beskrev som «manglende respekt».

Innslaget besto av en Schumacher som sa at han hadde mye å takke RTL for i sin karriere, og på bunnen av bildet hadde kanalen lagt inn en tekst:

- Dette opptak ble gjort 19/12/2013. Vi ønsker Michael Schumacher en snarlig bedring av hele vårt hjerte.

Rettferdiggjort En talsmann for kanalen forklarer til den tyske avisa Bild hvorfor de valgte å vise klippet.

- Vi gjorde seerne våre veldig oppmerksomme på at klippet ble filmet før ulykken skjedde, sier han.

- Formel 1-delen av sendingen vår ble betydelig kuttet ned etter ulykken, men vi valgte å vise det likevel. Grunnen til det er at Schumachers ekstraordinære bedrifter hører med når idretten skal nevnes.

Tegn til bedring Sent mandag kveld kom det meldinger om at det var små bedringer i formel 1-stjernens tilstand. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Schumacher er fortsatt i kritisk tilstand, men legene sier at det er tegn til forbedring.