Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tysk VM-protest kan gi omkamp mot Serbia

Tyskland tapte 24-25 mot Serbia og Montenegro i håndball-VM lørdag, men protesterte straks på håndteringen av serbiske utvisninger og kan få omkamp.

Den tyske lagledelsen leverte raskt inn en offisiell protest, som blir behandlet av VM-arrangørene innen 11.00 søndag formiddag. Hvis tyskerne når fram kan det ende med at lagene må spille gruppekampen på nytt.

Tyskerne, som spiller i Norges gruppe, mente serberne ved minst to tilfeller før pause sendte utviste spillere på banen for tidlig.

Dommerne skal da ha oversett hendelsene.

I øyeblikket leder Serbia og Montenegro gruppe D med åtte poeng foran Tyskland med sju. Egypt har seks og Norge fem poeng.

Hvis protesten blir tatt til følge, og Norge vinner mot Egypt i sin sene lørdagskamp, går Norge til et eventuelt VM-mellomspill med tre poeng i kofferten.

Egypt blir i så fall tredje lag som avanserer fra gruppespillet i tillegg til Tyskland eller Serbia og Montenegro.

Hvis protesten ikke blir tatt til følge går Norge, med seier mot Egypt, til mellomspill med ett poeng og vesentlig dårligere utgangspunkt. (©NTB)