Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyske fotballspillere rømte fra 400 russiske modeller

Mini: - En stor feil!

TATT PÅ SENGA AV MODELLER: Det tyske fotballaget Duisburg var en gjenganger i Bundesliga. Nå spiller de i 3. Liga i Tyskland, og selv om de drømmer om store øyeblikk igjen, så ble altså 400 russiske modeller 400 for mange. (Dette skinnluebildet ble tatt ved en annen anledning). Foto: NTB Scanpix
TATT PÅ SENGA AV MODELLER: Det tyske fotballaget Duisburg var en gjenganger i Bundesliga. Nå spiller de i 3. Liga i Tyskland, og selv om de drømmer om store øyeblikk igjen, så ble altså 400 russiske modeller 400 for mange. (Dette skinnluebildet ble tatt ved en annen anledning). Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Det tyske fotballaget Duisburg, som nå befinner seg på nivå tre i verdensmesterlandet, valgte seg Tyrkia og Antalya som åsted for vinterens treningsleir.

Hotellet var plukket ut i den tyrkiske turistbyen, men vel framme fikk de seg et sjokk:

Komplekset var bebodd av 400 russiske kvinner. De var der for å delta i en modellkonkurranse, opplyser Duisburg på sin egen hjemmeside. Og siden «Ordnung muss sein» var det ikke stort annet å gjøre for trenerapparatet enn å finne en ny og mer kjønnsløs innkvartering.

På tredje nivå «Vi ønsker å kunne forberede oss til vårsesongen i ro og mak. Hotellet vi hadde booket er ikke bare fylt med det som mer eller mindre er skjønnheter, det er åpenbart også overbooket. MSVs sportsdirektør Michael Meier har derfor gjort om på planene: MSV bor nå på Hotel Royal Wings.»

Duisburg skal både trene og spille kamper under tyrkisk sol de nærmeste dagene. Laget - som spilte i Bundesliga så seint som i 2007/2008 - ligger på 6. plass i 3. Liga etter 22 spilte serierunder.

Hvordan det ligger an med modellkonkurransen har vi ikke klart å finne ut.

Mini: - En stor feil! - Ut fra denne historien virker det på meg som at Ewald Lienen fortsatt er trener i Duisburg, sier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Den tidligere norske landslagsvingen spilte i Duisburg i 1993/1994, da disiplinfantasten Lienen var sjef.

IKKE TRØST Å FÅ: MSV Duisburg så skuffet ut etter cuptapet for Köln. Mulighetene for trøst var til stede på hotellet i Antalya, men det ble flytting istedet. Foto: NTB Scanpix
IKKE TRØST Å FÅ: MSV Duisburg så skuffet ut etter cuptapet for Köln. Mulighetene for trøst var til stede på hotellet i Antalya, men det ble flytting istedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg pleier å si jeg spilte i Duisburg i 53 minutter. Det var det jeg fikk ut av det, sier Mini nå, over 20 år etterpå.

- Det jeg husker er at det ikke var lov til å drikke cola, og vi måtte legge oss klokka 21 på kvelden. Det var overseriøst, erindrer han.

- Og jeg må si at det å komme inn til et hotell hvor det bor 400 modeller... For en fotballspiller må jo det være paradis. Det får i gang alt i en kropp. Her har Duisburg gjort en stor feil!

- OVERSERIØST: Tidligere Duisburg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik
- OVERSERIØST: Tidligere Duisburg-spiller Jahn Ivar Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media