- Tyske, franske og nederlandske klubber vil låne Mame

Jonevret imponert etter å ha besøkt Mame i Manchester United.

SIER MAME HAR MARKERT SEG I UNITED: Kjell Jonevret var på Uniteds treningsfelt Carrington i forrige uke og så Mame Biram Diouf i aksjon. Ifølge Molde-treneren fikk han vist fram bakromskvalitetene sine, kjeftet på noen unggutter og avslått en søknad om å få spille i langbukser.   Foto: Erik Hattrem / Dagbladet
SIER MAME HAR MARKERT SEG I UNITED: Kjell Jonevret var på Uniteds treningsfelt Carrington i forrige uke og så Mame Biram Diouf i aksjon. Ifølge Molde-treneren fikk han vist fram bakromskvalitetene sine, kjeftet på noen unggutter og avslått en søknad om å få spille i langbukser. Foto: Erik Hattrem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Molde-trener Kjell Jonevret var forrige uke i Manchester for å se hvordan Mame Biram Diouf har funnet seg til rette i sin nye klubb.

Ennå er det ikke bestemt om 21-åringen skal bli værende i United etter nyttår, eller om han skal leies ut til en annen klubb. Men ifølge Jonevret har de regjerende Premier League-mesterne bestemt seg for å søke arbeidstillatelse for Diouf.

- Mame hadde veldig masse energi på treningsfeltet. Det blir spennende å se hva som skjer nå. De tar en beslutning om et par uker, men har allerede bestemt seg for å søke om arbeidstillatelse. Om Mame ikke får det er det mange bra klubber som er interesserte i å låne ham, sier Jonevret til Dagbladet.

Snakket med Fergie om Mame

Men han har ingen forhåpninger om at Molde er en aktuell klubb dersom United bestemmer seg for å låne ham ut.

- De har høye tanker om ham, og vil at han skal spille på et høyere nivå. Det er gode klubber i Tyskland, Frankrike og Nederland som er interesserte, så jeg tror ikke han komer tilbake til oss. Etter det jeg forsto på sjefen selv, har de fått mange telefoner fra klubber som vil leie ham. Så det virket som om han var interessert i å finne ut mer om hvem de har kjøpt.

- Snakket du mye med Ferguson om Mame?

- Vi pratet litt om hvordan jeg har benyttet Mame i Molde. Jeg sa at han var veldig hardt arbeidende, og at han ikke bare var en bra angriper, men også en god førsteforsvarer. Vi har spilt med tre mann i angrep mens United stort sett spiller med to. Med Mame får man en spiller med stor bevegelse, som er veldig god i bakrom og som er sterk på hodet offensivt og defensivt, sier Jonevret.

- Skiller seg ut på trening

Jonevret var på treningsfeltet Carrington tre ganger, og mener Diouf klarte seg bra.

- Han er faktisk en spisstype de ikke har. United har masse gode angripere, men ikke så mange som Mame, som hele tiden er i bevegelse. Han skilte seg litt ut på treningene, på den måten at han var på vei i bakrom hele tida slik at de enkelt kunne slå pasningene inn dit. De andre spissene som Rooney og Berbatov er jo utrolig dyktige, men vil vel helst ha ballen på seg.

- Jeg vet at nettopp det er en av grunnene til at Ole Gunnar synes Mame er interessant. Og jeg tror Ferguson også vil oppdage det etter et par uker. Vi så også en internkamp hvor de som ikke var med til bortekampen mot Portsmouth spilte mot 19-årslaget. Det var bra klasse over det han gjorde, det endte vel 2-2 og Mame scoret begge, sier Jonevret.

Og forteller muntert at 21-åringen ga klar beskjed de gangene han ikke fikk ballen og han selv mente han burde hatt den.

- Det var jo mye unge spillere, men han kjeftet på dem med en gang om han ikke fikk ballene. Det var ingen respekt, han ga virkelig jernet.

- Men han var kanskje litt mer forsiktig med å kjefte på de etablerte gutta?

- Det så ut som han var en av gjengen, men han venter nok noen dager før han skjeller ut Ryan Giggs, forsikrer han.

Ba om langbukser

Manchester er ikke kjent som noen varm og solfylt by, uten at det hindrer spillerne i å trene i shorts enten det er sommer eller vinter.

Mame forsøkte imidlertid å få dispensasjon til å bruke langbukser. Men fikk søknaden blankt avvist.

- I Molde hadde Mame omtrent på seg to luer om sommeren. Men i United er det nærmest forbudt å trene med langbukser. Han hadde gått inn til materialforvalteren og spurt om han fikk lov, men det fikk han ikke. Men han er jo A-lagsspiller, og i internkampen mot ungdomslaget var han den eneste som hadde langbukser på seg, humrer Jonevret.

- Så hvordan har Mame totalt sett opplevd de første par ukene i United?

- Det er stort for ham, dette. Da førstelaget spilte mot Besiktas fikk han jo sitte der på tribunen med de store gutta og gå rundt med Rio Ferdinand. Jeg var også litt stolt og glad over å se ham blant de gutta. Nå tror jeg til og med han har lært seg å kjøre i det venstre feltet, sier Jonevret til Dagbladet. 

SNAKKET MED FERGUSON OM MAME: Molde-trener Kjell Jonevret. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SNAKKET MED FERGUSON OM MAME: Molde-trener Kjell Jonevret. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer