KRITIKK: Tildelingen av Qatar-VM i 2022 har skapt mange overskrifter. Nå skal et tysk TV-team ha blitt arrestert mens de filmet til en dokumetar om tildelingen. Illustrasjonsfoto fra Al-Wakra stadion i Doha, Qatar. Foto: AP Photo/Maya Alleruzzo
KRITIKK: Tildelingen av Qatar-VM i 2022 har skapt mange overskrifter. Nå skal et tysk TV-team ha blitt arrestert mens de filmet til en dokumetar om tildelingen. Illustrasjonsfoto fra Al-Wakra stadion i Doha, Qatar. Foto: AP Photo/Maya AlleruzzoVis mer

Tyske journalister skal ha blitt arrestert under filming av VM-kritisk dokumentar

I Qatar.

(Dagbladet): Qatar-VM har fått mange overskrifter etter at Fifa og president Sepp Blatter tildelte landet mesterskapet i 2022. Nå skal Fifa-kritiske tyske journalister ha blitt arrestert mens de filmet til en dokumentar om tildelingen av mesterskapet.

Det skriver ARD-journalist Florian Bauer selv på sin Twitter-konto.

- Nå er det offentlig: Vi ble arrestert i Qatar, og avhøres av politiet. Får ikke lov til å forlate landet på noen dager.

Videre skriver han at filmmateriale skal ha blitt slettet.

- All data slettet Den tyske TV-kanalen WDR, som samarbeider med ARD om dokumentaren, omtaler også hendelsen på sine nettsider.

«WDR-teamet ble arrestert under filming i den qatarske hovedstaden Doha, og avhørt av politi og påtalemyndighet. De WDR-ansatte fikk lov til å forlate Qatar fem dager senere. Kamerautstyr, bærbare maskiner og mobiltelefoner ble beslaglagt, og, i forbindelse med forpliktelser til den tyske ambassaden i Qatar, returneres dette med en fire ukers forsinkelse. Alle data er slettet og deler av utstyret skadet,» skriver WDR.

Ifølge TV-kanalen skal dokumentaren gi nye bevis om at korrupsjon var involvert i tildelingen av VM i Russland i 2018 og Qatar i 2022. I november gransket Fifas etiske komite VM-tildelingen, og begge landene ble renvasket.

Skapt overskrifter Qatar-VM har altså fått mange overskrifter etter at Fifa tildelte den arabiske staten mesterskapet i 2022. En av grunnene er at mesterskapet mest sannsynlig må spilles på vinteren på grunn av de høye temperaturene.

Det har kommet flere meldinger om dødsfall under byggingen av VM-arenaene, og Amnesty slaktet i november arbeidsforholdene. Men i går nektet Qatar for at noen hadde dødd under byggingen av VM-anleggene.