Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyske skiløpere knyttes til samme blodlab som Rasmussen

30 utøvere anklages.

(Dagbladet.no) Tyske langrennsløpere og skiskyttere trekkes nå inn i en avsløring om ulovlige blodoverføringer, som skal ha funnet sted i et østerriksk laboratorium.

Den tyske tv-stasjonen ARD hevder at tyskerne, og flere syklister - deriblant Michael Rasmussen - har gjennomført disse overføringene. I tillegg til danske Rasmussen knytter kanalen Michael Boogerd og Denis Mentsjov til laboratoriet.

Totalt skal rundt 30 utøvere ha gjennomført blodoverføringer ved blodlaboratoriet i Wien. 20 av dem er tyske, ifølge ARD.

Slår tilbake

- Vi er ikke sammen med utøverne 24 timer i døgnet, men jeg personlig har ingen grunn til å tro at noen av våre har skaffet seg et konkurransefortrinn på denne måten, sier den tyske landslagstreneren i skiskyting, Uwe Müssiggang.

- Vi har hele veien bevist at vi er dopingfrie. Vår suksess er ren, sier langrennssjef Jochen Behle.

Rasmussen ledet Tour de France i fjor da han ble kastet ut av sitt eget lag, for å ha løyet om hvor han oppholdt seg i forbindelse med meldeplikten i antidopingreglementet. Dansken har innrømmet løgn, men benekter doping.

Russiske Mentsjov har vunnet Spania Rundt to ganger og nederlandske Boogerd er en tidligere lagkamerat av Rasmussen i Rabobank.

KOBLES TIL BLODLAB: Michael Rasmussen blir nå knyttet til et østerriksk laboratorium, sammen med 30 andre toppidrettsutøvere. Foto: AFP
KOBLES TIL BLODLAB: Michael Rasmussen blir nå knyttet til et østerriksk laboratorium, sammen med 30 andre toppidrettsutøvere. Foto: AFP Vis mer

- Har ingenting å skjule

Skiskytterne og langrennsløperne er ifølge ARD blant de beste i verden, men kanalen vil ikke gå ut med noen navn.

Tobias Angerer vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Han er krystallklar på at han har rent mel i posen og rent blod i årene.

- Jeg har ingenting å skjule. Jeg har blitt best på en ren måte, sier han.

Østerrikske myndigheter har satt igang en etterforskning av Humanplasma-laboratoriet, etter at WADA (Verdens antidopingbyrå) anklaget dem for å systematisk bloddope idrettsutøvere, skriver Reuters.

Avisa Kurier skrev i forrige uke at flere av utøverne besøkte laboratoriet tidlig på morgenen flere søndager for å bli bloddopet.

Humanplasma-direktør Lothar Baumgartner benekter å ha gjort noe ulovlig.

image: Tyske skiløpere knyttes til samme blodlab som Rasmussen
BENKEKTER DOPING: Den tyske langrennstreneren Jochen Behle benekter at noen av hans utøvere har dopet seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media