UTSPIL OG UTKLASSET: Roar Strand og RBK levnes lite ære av eksbundesligatrener Jørn Andersen.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
UTSPIL OG UTKLASSET: Roar Strand og RBK levnes lite ære av eksbundesligatrener Jørn Andersen. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

- Tyske stjerner og trenere bare ristet på hodet

Jørn Andersen så RBK og ble skremt.

||| (Dagbladet): Tidligere Mainz-trener og bundesligatoppscorer Jørn Andersen satt på tribunen da Rosenborg ble slått 4-0 av Leverkusen i Europa League i går kveld.

47-åringen likte svært dårlig det han så av Rosenborg-laget under Nils Arne Eggen.

- Jeg blir litt skremt av klasseforskjellen. Dette skulle være Norges beste lag, Rosenborg leder serien overlegent. Her blir de utspilt, og det er teknisk nivåforskjell på lagene, sier Andersen.

Hans inntrykk er at Rosenborg hadde et godt rykte i Tyskland. Men det var før avspark.

- De jeg snakket med inne i VIP-losjen etter kampen, både stjerner og trenere i tysk fotball, bare ristet på hodet. De spurte meg «Er dette virkelig Rosenborg».

Fungerte ikke som lag Andersen sier at han ikke har noe ønske om å slakte Rosenborg som klubb, han bare konstaterer det de fleste så på Bay Arena.

- Leverkusen spilte uten seks av sine beste spillere, de spares til helgen. Da hadde jeg ikke forventet at nivåforskjellen var så stor. Rosenborg fungerte ikke som lag, sier Andersen som bare delvis følger med på Tippeligaen.

- Jeg har fått med meg at norsk klubbfotball har mistet kvalitet, klubbene klarer ikke å kvalifisere seg til e-cupen år etter år. Det sier mye om kvaliteten, men at RBK skulle bli slaktet så voldsomt av et ungt og ukjent Leverkusen-lag er skremmende. Kampen kan være en engangsforeteelse, jeg håper ikke Rosenborg gjør sånne feil som lag igjen.

Den tidligere VIF-toppscoreren har tysk pass etter 25 år i Tyskland, men han føler seg fortsatt norsk. Derfor følger han også med på Moa i Hannover.

LAV KVALITET: Jørn Andersen synes norsk fotball er blitt mange hakk dårligere de siste årene. Foto: Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
LAV KVALITET: Jørn Andersen synes norsk fotball er blitt mange hakk dårligere de siste årene. Foto: Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

Østfoldingen mener oslogutten er unorsk i spillestilen, og at det er derfor han ser ut til å bli en suksess i bundseligaen.

Moa scoret mot nettopp Leverkusen lørdag, da Hannover spilte 2-2.

- Moa er ikke typisk norsk, slik som Rosenborg i går. Der manglet tekniske ferdigheter og ballmottak. Moa har teknikken i kroppen, og det er sånne spillere du finner ute på kontinentet. Sånn er tyske spillere. Og derfor lykkes Moa bedre, sier Andersen.

Snakket med norsk klubb Selv er han for tida arbeidssøkende, han er på utkikk etter en ny trenerjobb.

- Ja, det er riktig. Man må være tålmodig som trener i dag, og ikke hoppe på det første og beste tilbudet. Kanskje kommer det et bedre to uker senere.

- Har du fått tilbud fra Norge?

- Nei, men for en tid siden hadde jeg en kort samtale med en norsk klubb, uten at jeg vil nevne navn. Det ble ikke noe ut av det.

MOA SCORET: Hannover-spiss Moa klarte det ikke RBK fikset mot Leverkusen. Å sette ballen i mål. Foto: EPA/Friso Gentsch
MOA SCORET: Hannover-spiss Moa klarte det ikke RBK fikset mot Leverkusen. Å sette ballen i mål. Foto: EPA/Friso Gentsch Vis mer