DRAMA I LUGANO: Arnold Fiek overlevde utrolig nok det som var en svært dramatisk fallulykke under helgens GP Lugano (foto: Christina Jewelry Cycling)
DRAMA I LUGANO: Arnold Fiek overlevde utrolig nok det som var en svært dramatisk fallulykke under helgens GP Lugano (foto: Christina Jewelry Cycling)Vis mer

Tysker overlevde tolv meters stup fra broen i Lugano

- Jeg tenkte: Nå er det slutt.

(procycling.no): Arnold Fiek (Christina Jewelry Cycling) ble hovedaktøren i en dramatisk ulykke under søndagens GP Lugano.  

Den tyske rytteren falt utenfor en bro over Lugano-elven. Fiek brakk hoften i uhellet, men klarte likevel å svømme bort til en demningshøyde.  

Uhellet skjedde bare 13 kilometer etter starten i det sveitsiske rittet, som gikk under svært regntunge forhold.  

Rytteren: - Veien var glatt Skadet ble også italieneren Edoardo Zardini (Bardiani-CSF) som krasjet mot en vegg og brakk fire ryggvirvler. Zardinis lagkamerat Sonny Colbrelli vant rittet.

• Facebook: Følg procycling.no her!

- Veien var glatt og jeg krasjet i en høyresving, sier 22-åringen Fiek til La Gazzetta dello Sport.  

- Jeg prøvde å ta tak i rekkverket, men jeg var ikke i stand til å gjøre det. Jeg slo hoften mot veggen og falt i vannet.   Med betydelige bruddskader falt Fiek i vannet. Heldigvis maktet han å svømme inn til kanten under broen.  

FORSVANT OVER: I stor fart kom feltet inn på broen. Fiek klarte ikke å svinge ordentlig på det glatte underlaget (foto Christina Jewelry)
FORSVANT OVER: I stor fart kom feltet inn på broen. Fiek klarte ikke å svinge ordentlig på det glatte underlaget (foto Christina Jewelry) Vis mer

- Jeg mistet aldri bevisstheten. Jeg var veldig heldig. Hadde jeg falt på hodet ville det ikke endt like godt, sier Fiek.  

- Idet jeg falt i vannet, tenkte jeg: «Ah, nå er det slutt.» Så svømte jeg til kanten, men med mye smerte.  

Svømte for livet I sin gulsvarte Christina-trøye svømte han for livet inn til den steinete kanten ved Lugano-sjøen. Han måtte vente i ti minutter for en redningsbåt ankom ulykkesstedet.  

Både Zardini og Fiek er innlagt på sykehuset i Lugano. Begge må regne med lange avbrekk fra konkurranse.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FRYKTET FOR LIVE: Fiek er innlagt på sykehuset i Lugano med bruddskader i hofte. (Foto: Christina Jewelry)
FRYKTET FOR LIVE: Fiek er innlagt på sykehuset i Lugano med bruddskader i hofte. (Foto: Christina Jewelry) Vis mer