Tysker reklamerte for prostitusjon to ganger på én uke

- Jeg gjør det av ekte kjærlighet for mennesket.

LIKER OPPMERKSOMHETEN: Den 35 år gamle tyskeren som stormet løypa under maraton-løpet gjorde det samme under en Bundesliga-kamp. Foto: EPA/PETER STEFFEN / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB Scanpix
LIKER OPPMERKSOMHETEN: Den 35 år gamle tyskeren som stormet løypa under maraton-løpet gjorde det samme under en Bundesliga-kamp. Foto: EPA/PETER STEFFEN / AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det var sannsynligvis er av de største øyeblikkene til kenyaneren Wilson Kipsang da han løp inn til ny verdensrekord på maraton i den 40. utgaven av Berlin maraton på tiden 2.03,23. Men i stedet for å storme gjennom målbåndet som vinner, var det en annen person som ønsket oppmerksomhet.

Det var en mann som kastet seg inn på banen like før målgang, og ødela verdensrekord-øyeblikket ved å løpe først gjennom det berømte målbåndet. Og selv om Kipsang så ut til å ta det hele med et smil, ble episoden en snakkis etter løpet.

Det er uvisst hva den 35-årige tyskeren heter, men det er liten tvil om at motivet for handlingen var å reklamere for et prostitusjonsnettsted. Og det er ikke første gang mannen gjør akkurat det.

Stormet fotballkamp For en snau uke siden stormet han banen i Bundesliga-kampen mellom Hannover 96 og FC Augsburg, med det samme budskapet, bare på litt varmere tøy ved den anledningen. Også her ble han effektivt stoppet av vakter, og geleidet ut av området.

Ifølge tyske Berliner Zeitung skal han ha fortalt at han «gjør det av ekte kjærlighet for mennesket». Hannover 96 skal uansett ikke ha satt pris på stuntet, og har bedt det tyske fotballforbundet gi 35-åringen en bot på flere tusen euro.

Det er uvisst hva arrangørene av Berlin maraton nå vil gjøre.

- Heldigvis hadde han ingen våpen på seg. Det går ikke an å være hundre prosent sikker, da må man arrangere løpet uten publikum. Mannen kunne også gå ubemerket blant publikum, ettersom han hadde et startnummer på trøya, sier en sikkerhetsvakt til avisa.