Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskere utestengt etter Sverige-bråk

De to lederne i det tyske støtteapparatet som yppet med den svenske benken under kampen mellom Tyskland og Sverige lørdag, er utestengt fra VM inntil videre.

VM-KOK: Janne Andersson (i hvit skjorte, nummer to fra høyre) var rasende etter at tyske ledere jublet foran den svenske benken. Her forsøker han å få kontakt med Tysklands sportssjef, Oliver Bierhoff (i hvit skjorte til venstre) Foto: NTB scanpix
VM-KOK: Janne Andersson (i hvit skjorte, nummer to fra høyre) var rasende etter at tyske ledere jublet foran den svenske benken. Her forsøker han å få kontakt med Tysklands sportssjef, Oliver Bierhoff (i hvit skjorte til venstre) Foto: NTB scanpix Vis mer

Det skriver den tyske avisen Bild , som TV 2 siterer.

Uli Voigt og Georg Behlaus gikk bort til den svenske benken mens de klappet og pekte etter at Toni Kroos scoret vinnermålet på overtid. Det satte sinnet i kok hos den svenske landslagssjefen Janne Andersson, som reagerte med å dytte til en av dem. Flere personer måtte så bryte inn for å roe gemyttene og forhindre at det utviklet seg.

- Noen av de tyske lederne oppførte seg veldig, veldig usportslig, og da blir man forbannet. Man skal ikke håne motstanderen som man har kjempet mot i 95 minutter. Det er for dårlig, sa Andersson til TV 4 etter kampen og kalte det hele «ekkelt».

I etterkant åpnet FIFAs disiplinærkomité sak mot de to tyskerne. Men de er nå utestengt av Det tyske fotballforbundet, uansett hva komiteen kommer fram til, og er blitt nektet å oppholde seg på stadion når Tyskland møter Sør-Korea onsdag, ifølge kanalen.

- Lederne vet at de opptrådte på et uakseptabelt vis, skriver Det tyske fotballforbundet.

(NTB)