Tyskeren som flyr fra alle konkurrentene

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Han har skiene vannrett ut fra hoppet, beholder farten og minner om et F16-fly, sier Torbjørn Yggeseth om den nye hoppukekongen Sven Hannawald (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Som tidligere flyger har hoppkomitéformannen i FIS god greie på all slags ferdsel i lufta.

- Mens de fleste av konkurrentene henger og bremser, utnytter Hannawald alle de aerodynamiske kreftene. Hoppene hans i går var en ren nytelse, sier en imponert Yggeseth til Dagbladet.

Fire millioner kroner tjente Hannawald på å bli førstemann som vant alle fire hoppukerennene. Poengsummen 1077,6 er også ny rekord. Den gamle var fra i fjor, da Adam Malysz fikk 1045,9 poeng.

- Før hoppuka drømte jeg om å vinne. Men jeg var aldri inne på tanken at det kunne bli seier både i Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen, sier Hannawald til Dagbladet.

Da han landet på 131,5 meter i sistehoppet klokka 15,58 i går ettermiddag, var han historisk. Noen sekunder seinere flerret de første rakettene himmelen i Paul Ausserleitnerbakken. 30000 elleville tilskuere hyllet den suverene tyskeren. I rein og skjær lykkerus kastet han seg på magen utover sletta.

- Alt klaffet i går, både været, teknikken og vinden. At det var bikkjekaldt, passet meg utmerket, sier Hannawald.

For litt av pengene han tjente på hoppuka, skal han bygge garasje.

- Framtidsdrømmen er å bygge hus, stifte familie og få barn. På kort sikt er målet å beholde formen fram mot OL, sier Hannawald.

- Det er det 50 prosent sjanse for at han greier. Vi skal gjøre alt for at han vil lykkes også i Salt Lake City, sier den tyske landslagssjefen Rudi Tusch.

Torsdag reiser Hannawald til v-cuprennene i Willingen.

- Først skal jeg en snartur hjemom og vaske klær. Det går i ett hele tida, sier Sven Hannawald - som også vant i Bischofshofen i 1998.

HØYT OPPE: Den suverene hoppukevinneren Sven Hannawald svever over de østerriske alpene i trygg forvissing om at han nå er historisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer