Tyskeren som flyr fra alle konkurrentene

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Han har skiene vannrett ut fra hoppet, beholder farten og minner om et F16-fly, sier Torbjørn Yggeseth om den nye hoppukekongen Sven Hannawald (27).

Som tidligere flyger har hoppkomitéformannen i FIS god greie på all slags ferdsel i lufta.

- Mens de fleste av konkurrentene henger og bremser, utnytter Hannawald alle de aerodynamiske kreftene. Hoppene hans i går var en ren nytelse, sier en imponert Yggeseth til Dagbladet.

Fire millioner kroner tjente Hannawald på å bli førstemann som vant alle fire hoppukerennene. Poengsummen 1077,6 er også ny rekord. Den gamle var fra i fjor, da Adam Malysz fikk 1045,9 poeng.

- Før hoppuka drømte jeg om å vinne. Men jeg var aldri inne på tanken at det kunne bli seier både i Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen, sier Hannawald til Dagbladet.

Da han landet på 131,5 meter i sistehoppet klokka 15,58 i går ettermiddag, var han historisk. Noen sekunder seinere flerret de første rakettene himmelen i Paul Ausserleitnerbakken. 30000 elleville tilskuere hyllet den suverene tyskeren. I rein og skjær lykkerus kastet han seg på magen utover sletta.

- Alt klaffet i går, både været, teknikken og vinden. At det var bikkjekaldt, passet meg utmerket, sier Hannawald.

For litt av pengene han tjente på hoppuka, skal han bygge garasje.

- Framtidsdrømmen er å bygge hus, stifte familie og få barn. På kort sikt er målet å beholde formen fram mot OL, sier Hannawald.

- Det er det 50 prosent sjanse for at han greier. Vi skal gjøre alt for at han vil lykkes også i Salt Lake City, sier den tyske landslagssjefen Rudi Tusch.

Torsdag reiser Hannawald til v-cuprennene i Willingen.

- Først skal jeg en snartur hjemom og vaske klær. Det går i ett hele tida, sier Sven Hannawald - som også vant i Bischofshofen i 1998.

HØYT OPPE: Den suverene hoppukevinneren Sven Hannawald svever over de østerriske alpene i trygg forvissing om at han nå er historisk.