Tyskeren som rystet EM konfrontert med sabotasjespørsmål

- Jeg ber om unnskyldning.

KRAKOW (Dagbladet): Simon Ersnt (21) var den ekstra tyskeren som løp inn på banen med rundt fem sekunder igjen av semifinalen mot Norge.

I dag sporet Dagbladet opp 21-åringen i Tauron Arena. Konfrontert med spørsmålet om han var ute etter å sabotere det norske spillet, benekter Ernst det.

- Nei, nei, nei. Jeg var bare så glad. Jeg innså det ikke før etter kampen hva jeg hadde gjort. Jeg kan ikke beskrive hvordan det øyeblikket opplevdes. Jeg var så glad, men så gikk jeg for tidlig inn på banen, forteller Ernst til Dagbladet.

Slet med søvnen Gummersbach-profilen var er spilleren med den gule keeprtrøya som entret banen idet Norge skulle prøve å skape en siste sjanse. Det skulle ifølge reglementet resultert i stopp i spillet, en tysk utvisning og et norsk angrep med fire til fem sekunder igjen på klokka.

Det var også grunnen til at Norge leverte inn en protest etter gårsdagens kamp. Da Ernst fikk høre at finaleplassen lå i Det europiske håndballforbundets hender, ble det mange tanker.

- Det var hardt for meg. Jeg sov ikke så godt i natt som tidligere i mesterskapet. Det var hardt, men da jeg hørte at Norge trakk protesten i morges ble jeg så glad. Jeg er lykkelig for at det ikke skjedde noe. Nå i etterkant kan vi le av det, men det var åpenbart en stor feil som ikke skulle skjedd.

Ber om unnskyldning I møte med Dagbladet legger ikke Ernst skjul på at han var for tidlig inne på banen. For det beklager han.

- Da Kai Häfner scoret det avgjørende målet var det pur glede for meg. Jeg feiret litt for tidlig. Kanskje tre-fire sekunder. Jeg gikk inn på banen og det var definitivt for tidlig. Det var min feil og jeg ber om unnskyldning for det, sier Ernst, før han legger ti:

- Jeg er glad for at vi er i finalen i morgen.