Tyskeren som rystet EM konfrontert med sabotasjespørsmål

- Jeg ber om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW (Dagbladet): Simon Ersnt (21) var den ekstra tyskeren som løp inn på banen med rundt fem sekunder igjen av semifinalen mot Norge.

I dag sporet Dagbladet opp 21-åringen i Tauron Arena. Konfrontert med spørsmålet om han var ute etter å sabotere det norske spillet, benekter Ernst det.

- Nei, nei, nei. Jeg var bare så glad. Jeg innså det ikke før etter kampen hva jeg hadde gjort. Jeg kan ikke beskrive hvordan det øyeblikket opplevdes. Jeg var så glad, men så gikk jeg for tidlig inn på banen, forteller Ernst til Dagbladet.

Slet med søvnen Gummersbach-profilen var er spilleren med den gule keeprtrøya som entret banen idet Norge skulle prøve å skape en siste sjanse. Det skulle ifølge reglementet resultert i stopp i spillet, en tysk utvisning og et norsk angrep med fire til fem sekunder igjen på klokka.

Det var også grunnen til at Norge leverte inn en protest etter gårsdagens kamp. Da Ernst fikk høre at finaleplassen lå i Det europiske håndballforbundets hender, ble det mange tanker.

- Det var hardt for meg. Jeg sov ikke så godt i natt som tidligere i mesterskapet. Det var hardt, men da jeg hørte at Norge trakk protesten i morges ble jeg så glad. Jeg er lykkelig for at det ikke skjedde noe. Nå i etterkant kan vi le av det, men det var åpenbart en stor feil som ikke skulle skjedd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer