Tyskerne beskyldes for Tour-juks

- Arrangørene gikk opp sporet for Angerer.

(Dagbladet.no): Tobias Angerer overtok ledertrøya i Tour de ski fra Simen Østensen.

Angerer ble bare slått av landsmennene Franz Göring og René Sommerfeldt på dagens 10 kilometer klassisk i Oberstdorf.

Etter løpet var franske Vincent Vittoz rasende på arrangørene. Han hevder at noen fra Oberstdorf-organisasjonen gikk opp sporet for Angerer da det begynte å snø, og mener det ga Angerer bedre glid, skriver NTB.

Angerer sier han ikke forstår kritikken.

- Jeg så i hvert fall ingen foran meg, sier tyskeren.

Vegard Ulvang er teknisk delegert under rennene i Oberstdorf, og sitter i juryen. Han er slett ikke glad for arrangørenes brøyting. Han understreker imidletid at det ikke er Angerer eller det tyske laget som sådan som har gjort noe galt. Dermed kan de heller ikke straffes.

- Vi har diskutert dette i juryen, og det er en meget stygg sak. Men vi kan ikke straffe Angerer ettersom han er uskyldig, og det tyske laget heller ikke har gjort noe galt. Det er organisasjonskomiteen som har gjort noe galt her. Vi sender ut en beklagelse på vegne av FIS nå. Det er det eneste vi kan gjøre, sier Ulvang til VG Nett.

Petter Northug startet seint, og fikk merke snøfallet. Han liker ikke det han hører om hjelpen til Angerer.

BRØYTEHJELP? Akkurat her er det Jens Arne Svartedal som går foran Tobias Angerer. Men fikk han også hjelp av løypemannskapet under dagens 10 kilometer i Oberstdorf? Foto: Reuters/Scanpix
BRØYTEHJELP? Akkurat her er det Jens Arne Svartedal som går foran Tobias Angerer. Men fikk han også hjelp av løypemannskapet under dagens 10 kilometer i Oberstdorf? Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Det var dårlig gjort. Latterlig, sier Northug til NTB.

Tyskerne beskyldes for Tour-juks
SINT: Vincent Vittoz jublet etter seieren på fellesstarten i går. Men i dag var han rasende på arrangørene etter målpassering.