Tyskerne diskuterer spytt og snørr

Tyske fotballspillere raser over at de skal ikke skal få lov til å spytte eller tørke seg i nesa under kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rune Bratseths tidligere trener i Werder Bremen, Willi Lemke, foreslo tidligere at spillerne burde slutte å spytte under kampene og tørke neseborene fordi skolebarn blir påvirket til å ta etter uvanen.

Nå spytter de tyske spillerne på forslaget fra byens utdanningsminister.

- Vi kan da ikke bære med oss lommetørkler på banen. Jeg kommer aldri til å slutte å spytte, og det vil heller ikke de andre gjøre, tordnet Kaiserslauterns midtbanespiller Mario Basler overfor den tyske avisen Bild i dag.

- Dette er en kontaktsport, og ikke en kaffesamling for kvinner. Hvis de forsøker å stanse oss fra å spytte på banen, kan vi like gjerne slutte å spille, fortsatte Basler, som får støtte av spillere og trenere.

Bayern Münchens Hasan Salihamidzic mente forslaget var helt idiotisk, mens Erik Mykland trener i 1860 München, Werner Lorant, beskrev et slikt forbud som helt urealistisk og tullball.

Det tyske fotballforbundet (DFB) har fortalt at de har mottatt klagebrev fra supportere som ikke liker all spyttingen. Mengden av klager har også økt i kjølvannet av flere TV-kamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer