Tyskerne frykter Norge

Hannover (NTB-DPA): Ekke Hoffmann er sjef for det tyske kvinnelandslaget i håndball, og han frykter Norge foran lørdagens semifinale i VM. - Norge er favoritter, de har et sterkt lag som har funnet formen. Men jeg tror likevel vi har 50 prosent sjanse for å vinne, sier han.

Den tyske landslagssjefen ser for seg et tøft oppgjør, der profilene helt sikkert vi avgjøre kampen.

- Det kan bli Norges Tonje Sagstuen, Susann Goksør, Trine Haltvik eller keeper Heidi Tjugum, men også en av våre. Tyskland har sine trumfkort i Franziska Heinz, Michaela Schanze eller kaptein Michaela Erler, sa Hoffmann fredag.

Tysklands kanskje største fordel er at laget spiller på hjemmebane. Det er mange på tribunen som gjerne ser at laget kopierer VM-gullet fra 1993.

Vil vinne

Lagene ankom Berlin fredag. Tyskland har sikret seg en god porsjon selvtillit etter fem strake seire og gruppeseier. Torsdag vant det rutinerte mannskapet 24-19 mot Makedonia, og spillemotor Franziska Heinz er ikke i tvil om intensjonene foran semifinalen: - Når vi først har kommet så langt, skal vi gjøre alt for å sikre oss VM-gullet.

Selv om Ekke Hoffmann anser Norge for å være favoritt, er det de tyske jentene som har statistikken på sin side. På 63 oppgjør mot Norge har Tyskland vunnet 31, seks har endt uavgjort og 26 med tap.

- Jeg tror vi har 50 prosent sjanse for å vinne, men Norge blir tøffe etter en fin formstigning de to siste kampene. Norge har også slått oss i OL og EM, men det er historie. Vi spilte 23-23 i en treningskamp for ikke lenge siden, noe som tyder på at det kan bli jevnt og spennende, mener Hoffmann.