Tyskerne håner danskene med denne Super Mario-videoen

Hopper på danske pølser og har legoklosser som fiende.

Følg kveldens kamper i Fotballstudio. Portugal - Nederland (20.45), Danmark - Tyskland (20.45)

(Dagbladet): Tyskland og Danmark møtes til kamp i kveld, og i forkant av den avgjørende EM-kampen har den tyske TV-kanalen ARD laget en video av Mario Gomez som skal forestille Nintendo-klassikeren «Super Mario Bros».

Gomez er tyskernes toppscorer, og går gjerne under kallenavnet Super Mario. I videoen møter Gomez farer som blant annet legoklosser.

TOPPSCORER: Mario Gomez er en av tyskernes nøkkelspillere før kampen mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
TOPPSCORER: Mario Gomez er en av tyskernes nøkkelspillere før kampen mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

Lego er som kjent et dansk produkt.

Videoen avsluttes med at Mario på klassisk vis hopper i en flaggstang, og i ARDs tilfelle er det et dansk flagg som blir senket.

Gruppe B er helt åpen før lagenes siste gruppespillkamper, og tyskerne kan faktisk ryke ut med tap i kveld selv om de står med seks poeng.

FORTSETTER OPPTUREN?: Mario Gomez og Mesut Øzil står med to strake seire før kveldens kamp mot Danmark. Foto: REUTERS/Felix Ordonez
FORTSETTER OPPTUREN?: Mario Gomez og Mesut Øzil står med to strake seire før kveldens kamp mot Danmark. Foto: REUTERS/Felix Ordonez Vis mer

Tyske Gomez har scoret tre mål, har har ifølge blant annet danske B.T. kun hatt ballen i tilsammen 22 sekunder i løpet av to EM-kamper.

Gomez er toppscorer i EM, sammen med Kroatias Mario Mand?uki? og Russlands Alan Dzagojev. Alle har tre mål.