Tyskerne klandrer Ribbeck

Dagen derpå får landslagsleder Erich Ribbeck rikelig med pepper fra media i hjemlandet.

«Er dette slutten på en æra? I hvert fall er det slutten på Ribbeck-æraen» skriver Der Spiegel i dag.

Tid for ettertanke

Marcel Reif er Tysklands svar på Arne Scheie. Etter nederlaget mot Tyskland i går kveld, sier Reif at det er på tide å tenke seg om.

- De tyske spillerne spilte ikke dårlig, men det holdt bare ikke mot det engelske laget. Når vi titter på de andre lagene i turneringen, ser vi at det virkelig er nødvendig med en evaluering, sier Reif.

Kvalifisering som mål

- Selv om ikke alt håp er ute så går det mot slutten. Nå er det på tide med en vekker. De siste årene har vi levd i seiersrusen fra 1996, men allerede den gangen befant tysk fotball seg ved et veiskille.

- De siste årene har landslagssjefen bare hatt ett mål for øyet, å kvalifisere seg til EM. Når det er hele programmet, bør de ansvarlige spørre hva dette gjør med tysk fotball, sier Marcel Reif til Der Spiegel.

Krisemøte i toppen

Også Die Welt spår at Ribbecks dager som landslagsleder er talte.

Tysklands delegasjonsleder til EM, Gerhard Mayer-Vorfelder, sier det er helt innlysende at Tyskland på bygge opp et nytt lag.

- Om kort tid blir det et krisemøte i toppen med Ribbeck og fotballforbundets (DFB) president Egidius Braun.

Spekulasjonene omkring en eventuell ny landslagstrener for Tyskland går på at DFB ønsker seg Bayer Leverkusens Christoph Daum eller FC Bayerns Ottmar Hitzfeld. Tredjevalget er Jupp Heynckes som har kontrakt med Benifica.

Håper på flaks

Tyskerne holder fortsatt håpet om å komme til kvartfinalen høyt etter 0-1 mot England. Selv om mye av diskusjonen utad - og sikkert også innad - det siste døgnet har gått på trenerens rolle og lagets sammensetning, er det fortsatt noen som håper på en stor porsjon flaks.

- Vi skal i hvert fall gjøre alt for å slå Portugal på tirsdag, så får vi se hva skjebnen bringer, sier målvakt Oliver Kahn, ifølge Berlin Online.

I tillegg til seier over Portugal, er Tyskland også avhengige av at Romania slår England, og at tyskernes målforskjell blir større enn rumenernes.

<B>NYE TAKTER? </B> Tysklands trener Ribbeck kan vente at fotballforbundet tar skjea i en helt annen hånd etter EM. Her sammen med 20-åringen Sebastian Deisler, som blir beskrevet som det eneste lysglimtet i kampen mot England lørdag.