Tyskerne lo av Nordtveits U21-ambisjoner

Berisha, King, Nordtveit og Henriksens hilser til lagkameratene.

- VI SKAL VINNE: Håvard Nordtveit (t.h.) feirer scoring mot  Bayern München 18. mai med blant annet Gladbach-kollega Patrick Herrmann (t.v.), som representerer Tyskland i U21-EM. Foto: Marius Becker, EPA / NTB Scanpix
- VI SKAL VINNE: Håvard Nordtveit (t.h.) feirer scoring mot Bayern München 18. mai med blant annet Gladbach-kollega Patrick Herrmann (t.v.), som representerer Tyskland i U21-EM. Foto: Marius Becker, EPA / NTB ScanpixVis mer

• Fotballstudio: Israel - Norge kl. 18

(Dagbladet): Joshua King, Valon Berisha, Markus Henriksen og Håvard Nordtveit skal spille a-landslagets viktige VM-kamp borte mot Albania på fredag.

Rett etter kampen setter de kurs mot flyplassen der et fly venter på å ta dem direkte til Israel der de slutter seg til U21-troppen som spiller sin andre EM-kamp mot England på lørdag.

- Tre poeng mot Israel blir viktig både for selvtilliten i laget og for hele gruppa. Jeg har stor tro på dem, og at de kommer til å klare det, sier Joshua King til Dagbladet.

Håvard Nordtveit møter ikke bare norske lagkamerater i Israel. Han har også fire klubbkompiser fra Borussia Mönchengladbach som deltar for andre lag. Luuk de Jong er i Nederlands tropp, mens Tony Jantschke, Patrick Herrmann og Peniel Mlapa spiller for Tyskland i U21-EM.

Lo av Norge Det forestående mesterskapet har blitt diskutert i klubben. Nederland og Tyskland spiller i den andre gruppa sammen med Russland og Spania.

- Det har bare vært tema i ny og ne. Det har vært mest snakk om kampen mellom Nederland og Tyskland, som er rivaler, og vel møtes i første kamp, sier Nordtveit til Dagbladet.

Gladbach-spillerne som skal til Israel hadde en felles pressekonferanse.

- Der ble jeg sittende litt i skyggen av de andre. Da jeg fikk spørsmål om hva Norges planer er, svarte jeg: «Vi skal ned dit og vinne hele greia.» Da fikk de en liten latter. Men de forsto fort at jeg var seriøs, forteller Nordtveit.

Da det norske a-landslaget møtte pressen i går, sendte de fire unggutta sine lykkeønskninger til lagkameratene i Israel:

Håvard Nordtveit - Min hilsen? Det er å gjøre som før. Alle de der nede vet hva som gjelder, og hva som bor i oss. Det som gjelder er å stå på i 90 minutter, og score på sjansene vi får.

Joshua King - Jeg vil bare ønske gutta lykke til. Jeg håper de slår til, gir jernet og gjør en god jobb i nitti pluss minutter. Så kommer vi ned for å hjelpe dem på lørdag. Men vi har fokus her nå, så håper jeg de har 110 prosent fokus på Israel.

Valon Berisha - Det er bare å si lykke til, og forhåpentligvis vinner de den kampen så det blir litt enklere for oss som kommer ned.

Markus Henriksen - Peis på og vinn kampen, det er alt jeg kan si. Så håper jeg at de klarer å gjøre det også.

• Oddseksperten om kampen: - Kan fort ende med en typisk poengdeling

- LYKKE TIL!: Valon Berisha, Markus Henriksen og Joshua King skal være med a-landslaget mot Albania fredag. De sender lykkeønskninger til U21-kompisene som åpner EM mot vertsnasjonen Israel i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- LYKKE TIL!: Valon Berisha, Markus Henriksen og Joshua King skal være med a-landslaget mot Albania fredag. De sender lykkeønskninger til U21-kompisene som åpner EM mot vertsnasjonen Israel i kveld. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer