Tyskerne skylder på Pedersen

Fire ganger pekte dommer Rune Pedersen på straffemerket da Alavés knuste Kaiserslauteren i går kveld. I dag blir han slaktet i tyske aviser.

Også under Frankrike-VM opprørte Pedersen Tyskland med utvisningen av Christian Wörns i kvartfinalen.

Nå er det Alavés' to første av tre straffespark som plager tyskerne, som innser at finalehåpet er knust etter 1-5 borte.

- Dommeren ga fire straffer. Hva kan vi gjøre? spør trener Andreas Brehme som legger til at laget hans heller ikke var godt i Spania.

- Det var en katastrofal oppvisning av mitt mannskap. Vi så videoer av Alavés hele uka og visste hvor sterke de var. Likevel klarte vi det ikke.

Men tyske aviser tror kampen ville blitt en helt annen uten Contras straffemål etter 20 minutter.

- Hovedrollen i første omgang spilte dommer Pedersen, med to høyst tvilsomme straffeavgjørelser. Da den første ble gitt for en mistanke om dytt av Hani Ramsy mot Jordi Cruyff ble til og med hjemmelaget overrasket. Gaven ble ikke misbrukt og Alavés ledet 1-0, skriver nyhetsbyrået DPA.

Slik beskriver fotballmagasinet Kicker Pedersens avgjørelse:

- Etter et harmløst sammentreff i 16-meteren overrasket dommer Pedersen med å peke mot ellevemeteren.

Contra la på til 2-0 etter 31 minutter. Også feil, ifølge tyskerne.

- Pedersen sjokkerte også de 1000 tilreisende FCK-fansen med den andre straffen, melder DPA.

Norske Dan Eggen spilte hele kampen i Alavés-forsvaret som bare lot ballen slippe inn én gang - ja, du gjettet det - etter et straffespark.

Nå kan det blir et helnorsk møte i UEFA-cupfinalen dersom Liverpool slår Barcelona hjemme og friskmeldte Vegard Heggem kommer på laget. Kaiserslauteren utelukker i hvert fall en finaleplass.

- Sjansen våre er 1 til 99, sier kaptein Mario Basler.