POSITIV PRØVE: Evi Sachenbacher-Stehle leverte en positiv dopingprøve i forbindelse med Sotsji-OL. Nå skal tyskerne teste utøverne sine mer omfattende. Foto:   REUTERS/Michael Dalder/Files
POSITIV PRØVE: Evi Sachenbacher-Stehle leverte en positiv dopingprøve i forbindelse med Sotsji-OL. Nå skal tyskerne teste utøverne sine mer omfattende. Foto: REUTERS/Michael Dalder/FilesVis mer

Tyskerne varlser flere tester etter Sachenbacher-Stehles dopingprøve

Vil unngå flere skandaler.

Evi Sachenbacher-Stehle ble tatt for doping under OL, trolig fordi hun hadde brukt et kosttilskudd som var forurenset med et forbudt stoff.

Nå tar Det tyske skiforbundet konsekvensen av dette og setter i verk en rekke tiltak for å unngå tilsvarende saker i framtiden.

- Vi kommer til å teste alt våre utøvere putter i seg i framtiden. Kontrollene på dette området skal intensiveres, sier Stefan Schwarzbach i det tyske skiforbundet til radiostasjonen Bayerischer Rundfunk.

Han sier videre at dopingekspertene i det tyske skiforbundet undersøker hvordan utøvere kan informeres på en bedre måte i tiden som kommer. Også forbundets medisinske avdeling jobber med denne saken sammen med støtteapparatet for øvrig.

33 år gamle Sachenbacher-Stehle ble diskvalifisert fra fellesstarten i skiskyting under Sotsji-OL. Hun ble også sendt hjem og suspendert etter å ha avgitt en positiv dopingprøve på et sentralstimulerende middel.

Også i norsk idrett har det vært noen saker der utøvere har avgitt positive dopingprøver etter å ha fått forbudte stoffer i kroppen gjennom kosttilskudd. Padleren Peter Ribe ble tatt like før OL i Atlanta i 1996 og sendt hjem. Han ble senere dømt og utestengt i tre måneder.

Det samme skjedde med vektløfteren Stian Grimseth i forkant av Sydney-OL i 2000. Han fikk ikke stille i lekene etter å ha avgitt en dopingprøve som viste spor av nandrolon. Saken ødela idrettskarrieren hans, men etter seks års kamp inngikk han et forlik med produsenten av det kostholdet som felte ham.

(NTB)