Tyskerne vil avsløre sannheten om fotball-VM i 2006

Påstander om at mesterskapet ble kjøpt har skapt problemer.

SKAL SVARE PÅ PÅSTANDER: Nå skal Det tyske fotballforbundet (DFB) være klar til å avsløre sannheten rundt tildelingen og svare på påstandene om korrupsjon, som ble avslørt i magasinet Spiegel i oktober i fjor.
Bildet viser Franz Beckenbauer som var i organisasjonskomiteen. Foto: AFP/PASCAL PAVANI/NTB Scanpix
SKAL SVARE PÅ PÅSTANDER: Nå skal Det tyske fotballforbundet (DFB) være klar til å avsløre sannheten rundt tildelingen og svare på påstandene om korrupsjon, som ble avslørt i magasinet Spiegel i oktober i fjor. Bildet viser Franz Beckenbauer som var i organisasjonskomiteen. Foto: AFP/PASCAL PAVANI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fotball-VM i Tyskland for ti år siden er gått inn i historien som «sommereventyret», men påstander om at mesterskapet ble kjøpt har skapt problemer.

Nå skal Det tyske fotballforbundet (DFB) være klar til å avsløre sannheten rundt tildelingen og svare på påstandene om korrupsjon, som ble avslørt i magasinet Spiegel i oktober i fjor.

Det ble i artikkelen hevdet at DFB lånte 10,3 millioner sveitserfranc (89,5 millioner norske kroner) fra Robert-Louis Dreyfus, styreformannen i Adidas-konsernet, i 2002 for å kjøpe stemmene til fire av FIFAs asiatiske styremedlemmer.

Spiegel mener å vite at DFB overførte 6,7 millioner euro som tilsvarte 10,3 millioner sveitserfranc på den tiden, til en FIFA-konto. Skandalen som fulgte oppslaget i Spiegel førte til at den tyske fotballpresidenten Wolfgang Niersbach trakk seg, og i forrige måned tok også generalsekretær Helmut Sandrock som var med på å organisere VM-sluttspillet, sin hatt og gikk.

Benekter Fotballegenden Franz Beckenbauer som var leder for arrangementskomiteen, har også kommet i hardt vært etter at beskyldningene ble kjent, men han har hele tiden hardnakket nektet for at det har vært noen korrupsjon inne i bildet eller foregått noe klanderverdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer