Sørloth-bråket

Tyskland: - Skandale

Konflikten på det norske landslaget skaper overskrifter, også i Tyskland.

JAKTER SITT FØRSTE MÅL: Alexander Sørloth og RB Leipzig møter Hertha Berlin lørdag. Nordmannen har ennå ikke scoret for Bundesliga-giganten. Foto: NTB
JAKTER SITT FØRSTE MÅL: Alexander Sørloth og RB Leipzig møter Hertha Berlin lørdag. Nordmannen har ennå ikke scoret for Bundesliga-giganten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Spissen Alexander Sørloth fra Bundesliga-klubben RB Leipzig lager skandale på det norske fotballandslaget.

Det skriver det tyske nyhetsmagasinet Focus. Og magasinet er ikke den eneste nyhetsformidleren som omtaler krangelen mellom Alexander Sørloth (24) og trener Lars Lagerbäck (72).

Også den tyske utgaven av goal.com bruker ordet «skandale». Og storavisa Bild vier saken feite overskrifter fredag:

- Etter bråket på landslaget: Ny sjanse for Sørloth, skriver avisa, og sikter til en mulig plass i førsteelleveren mot Hertha Berlin lørdag.

I FOKUS: Alexander Sørloth skaper overskrifter i Tyskland. Her er fredagens utgave av storavisa Bild.
I FOKUS: Alexander Sørloth skaper overskrifter i Tyskland. Her er fredagens utgave av storavisa Bild. Vis mer

Videre heter det:

- Først byttet fra Tyrkia til Leipzig. Nå bråk på det norske landslaget. Alexander Sørloth har gjort seg bemerket så langt, spesielt utenfor banen, skriver avisa.

- Det han har gjort for Leipzig er fortsatt mulig å håndtere. Tre kamper, ingen mål og ingen målgivende pasninger.

Sørloth ble kjøpt inn som en kommende stjerne av Champions League-semifinalisten RB Leipzig. Men allerede nå kan det virke som at det brenner under beina på nordmannen.

Sørloth ble umiddelbart sammenliknet med Erling Braut Haaland. Men for hvert minutt som går - for hvert minutt med manglende spilletid og null mål - øker presset.

På en pressekonferanse i går snakket trener Julian Nagelsmann (33) om Sørloth:

- Alex trente veldig bra på onsdag og scoret seks-sju mål i spill åtte mot åtte. Han er kandidat til å starte mot Hertha Berlin. Spesielt siden han nylig scoret for landslaget, sier Nagelsmann og sikter til 4-0-seieren over Romania 11. oktober.

Toppmannen på Red Bull Arena i Leipzig forteller at han ikke har fått med seg bråket på det norske landslaget.

- Jeg vil se på det og vurdere om jeg skal snakke med ham om det, forteller Leipzig-bossen før møtet med Hertha Berlin klokka 15.30 lørdag.

Mye tydet på at Norges Fotballforbund klarte å legge saken død med en redegjørelse torsdag. Men det var helt til Sørloth selv kom på banen i går kveld - via agent Morten Wivestad.

UENIGE: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck har en del usnakket. Foto: Bjørn Langsem
UENIGE: Alexander Sørloth og Lars Lagerbäck har en del usnakket. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nå verserer det to motstridende forklaringer. Og en av partene snakker åpenbart ikke riktig.

- Jeg tåler godt at det uenigheter om fotballfaglige spørsmål, sier Lagerbäck.

- Alexander kom imidlertid med flere anklager som ikke omhandlet hvordan vi spiller fotball, men som gikk på at Per Joar Hansen og jeg var inkompetente som trenere, både leder- og fotballmessig.

Det siste benekter Sørloth:

- Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente. Aldri.

Focus skriver at RB Leipzig kjenner til «skandalen», men at trener Nagelsmann ennå ikke har snakket med Sørloth om den.

Også Ole Gunnar Solskjær fikk spørsmål om den betente striden på en pressekonferanse i Manchester fredag. United møter Chelsea lørdag.

- Jeg vil ikke kommentere denne saken spesielt. Men en gruppe og et lag er som en familie, og det er skuffende om ting kommer ut av garderoben. Spesielt om det er sant, sier Solskjær.

- Det er mye som kommer ut som ikke er sant. Men når det er bekreftet fra innsida, er jeg sikker på at trenerne og ledelsen på landslaget er skuffet.

NRK skriver at fotballpresident Terje Svendsen har startet en dialog med ledelsen på landslaget.

- Det er satt i gang en prosess. Ansvaret ligger på landslagsledelsen for å få løst saken, sier Svendsen.

PRESENTERES: Alexander Sørloth blir presentert for pressen som RB Leipzig-spiller. Video: RB Leipzig Vis mer

Tidligere Rosenborg- og landslagsspiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Sørloth ikke kan fortsette på landslaget hvis han synes trenerteamet er «inkompetent».

- Det er ikke Sørloth eller andre spillere som skal bestemme om Lars og Per Joar Hansen skal trene laget, sier Mini til Dagbladet.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener det er grunn til å diskutere Lagerbäcks coaching etter 1-2-tapet for Serbia i EM-playoffen.

- Men, sier Alsaker:

- Det var spillere utpå der som heller ikke var gode nok og strøyk til eksamen. Det var mulig for Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Martin Ødegaard å spille en bedre fotballkamp enn de gjorde.

Norge spiller tre kamper i november - mot Israel, Romania og Østerrike. Spørsmålet er om Sørloth blir med, eller om han blir vraket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer