Erling Braut Haaland:

Tyskland advarer

- Jadon Sancho bør være en vekker for Erling Braut Haaland.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM (Dagbladet): - Han er ikke i nærheten av å være klar. Det går ikke fort nok, sier landslagstrener Ståle Solbakken og sikter til Erling Braut Haalands lårskade.

Spissen må bli igjen i Tyskland og får ikke spille VM-kvaliken mot Tyrkia fredag. Borussia Dortmund er lettet over at 21-åringen får ro og hvile, i stedet for at han må dra til et kokende Istanbul. Men likevel stjeler nordmannen overskriftene i Tyskland.

Tyskerne lurer på hvilken klubb han skal spille i neste sesong. Sportssjefen i landets største avis - Bild - advarer superspissen:

- Jadon Sancho bør være en vekker for Erling Braut Haaland, sier Michael Makus, og sikter til engelskmannens svake start i Manchester United.

TIDLIGERE LAGKOMPISER: - Sancho bør være en vekker for Haaland, skriver Bild.
TIDLIGERE LAGKOMPISER: - Sancho bør være en vekker for Haaland, skriver Bild. Vis mer

Fra å være stjerne i Borussia Dortmund, er Sancho redusert til en skygge av seg selv på Old Trafford.

Ingen mål, ingen målgivende pasninger.

Sancho er et eksempel på at du ikke automatisk tar med deg suksessen videre til neste klubb. Den tyske advarselen går på at Haaland kan komme til å lide samme skjebne.

I RØD DRAKT: Jadon Sancho har ikke funnet sin plass i Manchester United ennå. Foto: NTB
I RØD DRAKT: Jadon Sancho har ikke funnet sin plass i Manchester United ennå. Foto: NTB Vis mer

- Det er rykter nesten hver uke, sier Bilds sportssjef om målmaskinen.

- At han helt sikkert vil benytte seg av utkjøpsklausulen på 750 millioner kroner neste sommer. At han snart skriver under for en klubb i England, Spania eller Timbuktu. At han vil tjene 500 millioner kroner hvert år.

Han fortsetter:

- Hva som er sannheten? Haaland-leiren heller til å bytte klubb, men ingenting er bestemt ennå.

Makus påpeker at Dortmund ikke kan konkurrere med gigantene på øverste hylle når det kommer til penger. Argumenter, derimot, er noe annet, påpeker han og viser til hva Sancho går gjennom av knapphet på spilletid, fravær av scoringer og masse spørsmål rundt sin egen person.

REAGERER: Erling Braut Haaland hadde dette å si om sin nye rating på Fifa 22. Vis mer

Forrige sesong hadde 21-åringen 16 mål og 20 assist for Dortmund. Hittil i United er det ingen. Og har du en prislapp på én milliard kroner, kommer floppstempelet fort.

Haaland har kontrakt med Dortmund fram til 30. juni 2024. Denne sesongen har han 11 mål og 4 målgivende pasninger. For landslaget har han 12 scoringer på 15 kamper.

Men kampene mot Tyrkia og Montenegro i VM-kvaliken må han se på TV. Det betyr pause fra å skinne på den internasjonale scenen.

- Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampane. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge, skriver han på Twitter.

FORBEREDER TYRKIA-KAMP: Erling Braut Haaland er intet fokus for Ståle Solbakken denne uka. Foto: Lars Eivind Bones
FORBEREDER TYRKIA-KAMP: Erling Braut Haaland er intet fokus for Ståle Solbakken denne uka. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Hva Solbakken synes og mener om Haaland på kort og lang sikt, dropper vi å spørre om i denne omgang. På en pressekonferanse på Lillestrøm i går var han kategorisk:

- Jeg gidder ikke å svare på spørsmål som involverer de skadde spillerne. De kommer ikke, sier han.

Fokuset nå er på troppen som skal slå Tyrkia i Istanbul. Billettene på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoğlu Stadion, er revet bort. Halve stadion - i overkant av 24.000 plasser - vil fylles opp.

VM-KVALIK

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer