Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland banket Frankrike foran 45 000 fans

Bekreftet favorittstatusen.

FESTSTEMNING: De tyske spillerne feirer med hjemmefansen etter 4-2-seieren mot Frankrike i Mönchengladbach. Foto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix
FESTSTEMNING: De tyske spillerne feirer med hjemmefansen etter 4-2-seieren mot Frankrike i Mönchengladbach. Foto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskerne var begynt å tvile på sitt kvinnelandslag i fotball, men tittelforsvareren vant tilbake favorittrollen i VM med 4-2-seier over Frankrike i kveld.

Frankrike hadde bare to baklengsmål på 14 kamper i kvalifisering og sluttspill, men tyskerne doblet det og leverte en forestilling som fikk 45 867 tilskuere til å synge av full hals.

Begge lag var kvartfinaleklare før avspark, men for tyskerne handlet det både om å bli gruppevinner og om å vinne tilbake tilhengernes tillit.

- Dette gjorde godt. Vi har ikke hatt det lett, men dette var en stor kveld for oss, sa tomålsscorer Inka Grings, som ble kåret til kampens spiller.

Overkjøring Etter skuffende tysk spill i de to første kampene ble det spekulert i om presset i hjemme-VM var i ferd med å knekke favoritten. Noen hevdet at det var strid mellom ulike klikker i laget og at landslagssjef Silvia Neid manglet mot til å benke den aldrende superstjernen Birgit Prinz, som var ute av form og balanse.

Medieyndlingen Fatmire Bajramaj vansmektet på benken, og andre lag var i ferd med å overta favorittrollen i VM. For eksempel Frankrike, som hadde 53-2 i kvalifiseringskampene og 5-0 i sluttspillet før tirsdagens kamp i Mönchengladbach.

Laget med 58 VM-scoringer ble overkjørt i første omgang, av et tysk lag med Prinz på benken, Grings som spiss og «Lira» Bajramaj på kanten.

I det 25. minutt slo Babett Peter et frispark bak forsvaret. Kerstin Garefrekes løp fra oppasseren sin og stanget inn ledermålet. Sju minutter senere var det Grings som brukte hodet da hun løp seg fri mellom midtstopperne og nikket inn 2-0 på innlegg fra Simone Laudehr.

Mister keeperen Målfarlige Marie-Laure Delie kom inn ved pause og skapte ny spenning med sin redusering på hjørnespark, men så ble keeper Berangere Sapowicz utvist for å felle Bajramaj, og Grings omsatte straffesparket i 3-1.

- En streng avgjørelse, sa Frankrikes landslagssjef Bruno Bini om det røde kortet som koster ham førstekeeperen i kvartfinalen.

Frankrike ville ikke gi seg, og Laura Georges scoret kampens fjerde hodemål da hun fikk stå umarkert og nikke inn et hjørnespark.

Celia Okoyino da Mbabi ble i nest siste minutt stusset fri og fastsatte resultatet som gjør at Tyskland spiller kvartfinale mot Japan i Wolfsburg lørdag. Frankrike skal til Leverkusen for å møte England, som vant sin gruppe takket være 2-0-seier over japanerne.

(NTB)