Tyskland best gjennom alle tider

- Dette er et lag å være stolt av, sier Löw.

FEMTEN STRAKE: Tyskland har femten strake turneringsseire. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpix
FEMTEN STRAKE: Tyskland har femten strake turneringsseire. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tyskland vant sin 15. strake turneringsseier i kveld. Sist laget tapte en viktig kamp var mot Spania i VM-semifinalen i 2010. Etter det har det blitt seier i bronsefinalen i VM, før laget vant alle kampene i kvalifiseringen til EM.

Under sluttspillet har laget vartet opp med fire seire på fire forsøk. Det tyske maskineriet passerte Frankrike, Nederland og Spania som alle har vunnet 14 turneringskamper på rad tidligere.

TAKKET FOR TILLITEN: Dortmund-spiller Marco Reus scoret i sin første kamp fra start i sluttspillet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/NTB scanpix
TAKKET FOR TILLITEN: Dortmund-spiller Marco Reus scoret i sin første kamp fra start i sluttspillet. Foto: REUTERS/Pascal Lauener/NTB scanpix Vis mer

Tyskland-trener Joachim Löw var naturlig nok en stolt mann etter seieren over Hellas.

- Laget viste klasse, og for fjerde gang på rad har det spilt seg fram til semifinale i et mesterskap. Jeg synes dette er et lag å være stolt av, sa han og trakk fram Mesut Özil for særskilt ros ifølge NTB.

Overrasket Löw byttet overraskende ut angrepstrioen Thomas Müller, Mario Gomez og Lukas Podolski før kampen. Inn i startelleveren kom blant annet Marco Reus som ikke hadde spilt et minutt i sluttspillet før kveldens kamp. Löw forklarte de tre overraskende endringene i laget med magefølelse. - Det var en dag for forandringer. Jeg hadde en følelse av at jeg burde endre noe etter tre seirer i gruppespillet, sier Löw.

Tyskland fant virkelig veien til nettmaskene etter byttet av trioen, og Marco Reus betalte tilbake for tilliten med scoring. Det samme gjorde Miroslav Klose som stanget inn den viktige 3-1 scoringen til tyskerne. Laget fremstår som et komplett fotballlag, noe England eller Italia kan få kjenne på kroppen i semifinalen.

- England er mye mer disiplinerte enn i 2010, og Italia er alltid en vanskelig motstander, sa Löw om lagene som søndag gjør opp om å bli Tysklands siste hinder på veien mot finale.