Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland endelig VM-klare

BERLIN (Dagbladet): (Tyskland-Ukraina 4-1) Leverkusen-stjernen Michael Ballack (25) ble regnet som en godværsspiller som sviktet når det gjaldt på landslaget. Det stempelet har han kvittet seg med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samba!

Han blir en av nøkkelspillerne som Rudi Völler skal bygge sitt VM-lag rundt.

I går headet han inn to nydelige mål da Tyskland feide Ukraina av banen i kampen om en av de siste plassene i VM-turneringen i Japan og Korea.

Det første ga Tyskland en drømmestart med ledelse allerede etter tre minutters spill for 52000 tilskuere som viste tilløp til sambaspill og -dans på tribunene på Dortmunds Westphalenstadion.

Aggressivt

Kvelden i Dortmund var et stort skritt framover for tysk fotball. For her var det plutselig både fart, finesser, aggressivitet, system og først og fremst innsats i en kamp der landets fotball-ære sto på spill. Tyskerne er dermed på plass i det 15. av like mange mulige VM-turneringer etter å ha vist nettopp de egenskaper som har brakt dem tre verdensmesterskap.

- Dette var en fest. Vi ville og vi greide å gi alt, sa tomålsscorer Ballack. Begge målene kom etter innlegg fra Leverkusen-lagkameraten Bernd Schneider (27), som sammen med Ballack er motoren i det tyske angrepsspillet. Hele fem av spillerne kom fra Bayer Leverkusen, der Rudi Völler var sportsdirektør før han for 15 landskamper siden overtok et landslag som var langt nede etter tida under Erich Ribbeck og mellomspillet med kokaintiltalte Christoph Daum.

«Rudi, Rudi» lød i går koret på tribunene.

- Jeg er lettet etter det vi har vært gjennom de siste par månedene, sa Völler etterpå.

JUBEL-SCENER: Michael Ballack satte to baller i nota, og bidro til å sikre Tyskland VM-billett.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart