- Tyskland er definitivt redd oss

Pirlo vet at tyskerne aldri har slått Italia på sju forsøk i EM og VM.

SKAPER FRYKT: - Tyskland frykter oss, sa Andrea Pirlo på dagens pressekonferanse. Italia møter tyskerne i EM-semifinale torsdag. Foto: SCANPIX/AFP/GIUSEPPE CACACE
SKAPER FRYKT: - Tyskland frykter oss, sa Andrea Pirlo på dagens pressekonferanse. Italia møter tyskerne i EM-semifinale torsdag. Foto: SCANPIX/AFP/GIUSEPPE CACACEVis mer

Andrea Pirlo mener at Tyskland frykter Italia før torsdagens EM-semifinale i Warszawa.

Tyskland har aldri slått Italia på sju forsøk i EM og VM.

- Tyskland er definitivt redd oss. De vet at vi kan lage problemer for dem. Det som har skjedd tidligere viser det, og de vil være opptatt av å unngå en gjentakelse av det som skjedde i 2006, sier Italias 33-årige playmaker.

Lagene møttes i semifinale også i VM for seks år siden. Da vant Italia 2-0 i Dortmund, der Tyskland aldri tidligere hadde tapt. Det var Pirlos vakre pasning som banet vei for Fabio Grossos scoring ett minutt før slutt i annen ekstraomgang. Et nytt mål av Alessandro Del Piero på overtid fullførte verket.

- Tyskland spiller annerledes enn England, de nøyer seg ikke med å forsvare seg. De har evnen til å skape sjanser, men vi er rede. Vi er her for å vinne EM. Vi er sterke i alle lagdeler, sier Pirlo.

Respekt for Özil Juventus-spilleren utfører playmakerrollen som bakerste mann på midtbanen. I Tysklands lag gjør Mesut Özil det samme rett bak midtspissen. Pirlo har stor respekt for Real Madrid-spilleren.

- Vi har sett alle deres kamper på TV. Tyskland er et stort lag med mange gode spillere, men Özil er avgjørende for spillet deres, sier han.

Italia har tatt seg til semifinale tross svak form rett før EM og kampfiksingssaken som skapte uro i oppkjøringsfasen. Den kan ses som et godt omen. De to siste gangene Italia har vunnet titler, i 1982 og 2006, var det rett etter en opprivende kampfiksingskandale.

Nyttig tap - 0-3-tapet for Russland rett før EM gjorde oss godt. Det gjorde at vi fikk beina på jorda og skjønte at vi hadde mye hardt arbeid foran oss. Vi har kampånd og vilje, og vi er blitt stadig bedre, sier han.

Pirlo legger ikke skjul på at han er bekymret over at Tyskland har hatt to ekstra hviledager etter å ha brukt 90 minutter på å slå ut Hellas. Italia slet i 120 minutter pluss straffesparkkonkurranse for å kvitte seg med England.

- To dager mindre er mye i denne fasen av mesterskapet. Det ville vært bedre om det var mer balansert, men likevel kommer det til å bli en flott kamp, verdig en semifinale, tror han.

(NTB)