Norge G19 rystet Tyskland og vant 5-2 borte

Tyskland fortviler etter makeløs norsk fotballbragd: - Et mareritt

Tyskland G19 hadde vunnet som de ville på veien mot EM. Så møtte de Norge. Da ble både seiersrekken og EM-drømmen knust. Norge - anført av mindreårige stortalenter - hylles etter ydmykelsen av flere Bundesliga-stjerner.

HERJET: Moldes 17 år gamle spisstalent Erling Braut Håland scoret to ganger mot Tysklands G19-landslag da Norge vant 5-2 borte mot fotballgiganten i EM-kvalifiseringen. Arkivfoto: BILDBYRÅN
HERJET: Moldes 17 år gamle spisstalent Erling Braut Håland scoret to ganger mot Tysklands G19-landslag da Norge vant 5-2 borte mot fotballgiganten i EM-kvalifiseringen. Arkivfoto: BILDBYRÅN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tyskland G19 - Norge G19 2-5

(Dagbladet): Norges rekordunge A-landslag ga Fotball-Norge en etterlengtet opptur med den overbevisende 4-1-seieren over VM-klare Australia på Ullevaal i går.

I dag fulgte G17-landslaget opp med å slå Skottland borte i EM-kvalifiseringen, men det var Norges G19-landslag som sto for den største og helt eventyrlige bragden.

I en svært viktig og avgjørende EM-kvalifiseringskamp for både Tyskland og Norge, gikk «nye Norge» rett i strupen på fotballgiganten, høvlet over tyskerne og vant hele 5-2 på deres hjemmebane.

- Tyskland kom til semifinalen i U17-EM i 2016 med denne generasjonen. Så nivået er høyt. Likevel kunne vi fort ha vunnet enda mer suverent mot tyskerne i dag, sier landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til Dagbladet.

Talentsjef og fagansvarlig for landslagsskolen i Norges Fotballforbund, Håkon Grøttland, følger opp hyllesten av bragden.

- Hvor stor er denne prestasjonen?

- Det er en kvalifiseringskamp. I Tyskland. Mot Tyskland. Seier 5-2. Og seieren burde vært større. Dette er blant våre beste prestasjoner de siste ti åra, sier Grøttland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer