<strong>MYE I VENTE:</strong> Erling Braut Haaland trives best med tilskuere. Han har selv gitt uttrykk for at han får gåsehud når han spiller foran «den gule veggen» i Dortmund. Foto: NTB scanpix
MYE I VENTE: Erling Braut Haaland trives best med tilskuere. Han har selv gitt uttrykk for at han får gåsehud når han spiller foran «den gule veggen» i Dortmund. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tyskland i ekstase

Endelig kan Erling Braut Haaland (20) og Borussia Dortmund spille for tilskuere igjen. Gladnyhet før Bundesliga-starten.

Publisert
Sist oppdatert

Fredag starter Bundesliga opp igjen med kampen mellom Bayern München og Schalke 04. Lørdag tar Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund imot Borussia Mönchengladbach.

Og for en nyhet som sprer seg i Tyskland i dag: De 16 delstatene har nå gitt grønt lys for å slippe tilskuere inn på stadionene igjen.

I første omgang dreier det seg om opptil 20 prosent av kapasiteten på en stadion. Det betyr at Borussia Dortmund kan planlegge for inntil 16 273 tilskuere mot Borussia Mönchengladbach. Signal Iduna Park tar 81 000 tilskuere.

Dette kunne ikke vært en bedre nyhet for Haaland, som får gåsehud av å spille foran «den gule veggen» i Dortmund. Opprinnelig var det ventet en publikumsvurdering først i oktober.

<strong>DEN GULE VEGGEN:</strong> Signal Iduna Park kan igjen fylles med tilskuere. Ikke så mange som her, men utviklingen går i riktig retning. Foto: NTB scanpix
DEN GULE VEGGEN: Signal Iduna Park kan igjen fylles med tilskuere. Ikke så mange som her, men utviklingen går i riktig retning. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Lagene i Bundesliga kan være veldig glade i dag. Det samme kan også klubber og foreninger for andre idretter være, sier Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke, ifølge Ruhr Nachrichten.

- Dette er et viktig skritt framover.

Vedtaket gjelder også for idretter som volleyball, håndball, basketball og ishockey. Prøveprosjektet skal vare i seks uker.

Alt vil foregå med strenge smittevernregler. Ifølge storavisa Bild blir alle billetter solgt digitalt. Gjestende supportere har ikke adgang til stadion.

Videre må det være minimum 1,5 meters avstand mellom tilskuerne. Munnbind vil være aktuelt, avhengig av arena.

Bayern München vil for eksempel kunne ta inn i overkant av 15 000 tilskuere. Klubbene jobber nå på spreng for å løse billettsituasjonen på kort varsel.

Dermed går Bundesliga den veien som daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, etterlyste på TV 2 i går. Lagene i Eliteserien kan slippe inn inntil 200 tilskuere, men Håndlykken mener det bør være rom for flere.

HYLLES: Erling Braut Haaland scoret et pent mål på landslagstrening, og Jesper Mathisen forteller litt om hvorfor Haaland får det til å se lett ut. Video: Rødt Kort Vis mer

Odd-toppen erklærte:

- Det føles veldig meningsløst. Vi ønsker jo å bidra til å holde smittetallene nede, men når du ser fulle busser, fulle T-baner og fulle kjøpesentre … Det er flere i ei T-banevogn enn det vi slipper inn her med over 10 000 seter. Det er klart at det ikke henger sammen. De er i ferd med å drepe en næring.

Tyskland vil gjøre en ny vurdering av coronasituasjonen - og hvilke følger det får for tilskuerne - i slutten av oktober.

- Det blir et slags eksperiment, en pilot, sier delstatsminister Markus Söder i Bayern.

Helgas kamper i Bundesliga

Potensielle tilskuertall i parantes.

  • Bayern München - Schalke 04 (15 004)
  • E. Frankfurt - A. Bielefeld (10 300)
  • Köln - Hoffenheim (10 000)
  • Stuttgart - Freiburg (12 089)
  • Union Berlin - Augsburg (4402)
  • Werder Bremen - Hertha Berlin (8471)
  • Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach (16 273)
  • RB Leipzig - Mainz (8387)
  • Wolfsburg - Bayer Leverkusen (6000)
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer