Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland klar for ishockeyfesten

Tyskland slo Latvia 4-1 i gruppefinalen og kvalifiserte seg med tre strake seirer for ishockeyfesten i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først fra torsdag er det pause i NHL, og da samles kremen av verdens ishockeyspillere i OL-byen. Bare to av de åtte lagene som har spilt innledende kamper i de første dagene av vinterlekene får være med på det gildet.

Tyskland er klar for gruppespill mot Tsjekkia, Canada og Sverige. Hviterussland, som allerede har vunnet den andre gruppen, møter Russland, Finland og USA.

Latvia måtte vinne tirsdagens kamp for å gå videre, og hentet inn sin NHL-stjernekeeper Arturs Irbe, som hadde spillefri tirsdag. Det hjalp lite. Martin Reichel og Leonard Soccio ga tyskerne to mål på de fire første minuttene.

En redusering hjalp lite. Stefan Ustorf økte til 3-1 før Klaus Kathan knallet pucken over skulderen på Irbe og i nettet så hardt at den spratt ut før dommerne oppfattet hva som var skjedd. Den finske dommeren måtte ha hjelp av videomåldommeren for å erklære at Tyskland hadde 4-1.

Mens Irbe slapp inn fire av 29 skudd, reddet tyske Marc Seliger 25 av 26. Han har storspilt, og sørget for at Tyskland ikke savner sin NHL-stjerne Olaf Kolzig, som er skadet.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart