Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tyskland knuste Ukraina

Tyskland knuste Ukraina og tok seg til VM-sluttspill sammen med Tyrkia, Slovenia og Belgia i kveldens omspillkamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følgende er VM-klare

Historien gjentok seg for Slovenia

Tre scoringer i det første kvarteret befridde tyskerne for alt som het nerver og press i Dortmund. Resten ble en dans på roser, mens publikum taktfast ropte landslagssjef Rudi Völlers navn.

Det stoppet på 4-1, etter at Michael Ballack scoret sitt andre mål for kvelden i 2. omgang. Alle fire mål kom etter headinger, selv om Oliver Neuville beinet inn 2-0 på keeperretur etter Marko Rehmers nikk. Rehmer scoret selv det tredje.

Andrej Sjevtsjenko scoret gjestenes trøstemål på overtid.

Tyskland har aldri mislykkes i en VM-kvalifisering, og unnslapp en fryktelig plett på rullebladet. Nesten-ulykken i kvalifiseringen har sveiset tyskerne sammen som aldri før, og det er et lag med ny giv som reiser til VM neste år.

Også Tyrkia lekte seg til VM, med 5-0-seier hjemme mot Østerrike og 6-0 sammenlagt. For tyrkerne var det en etterlengtet suksess, 48 år etter at landet kvalifiserte seg til sitt første og hittil eneste VM-sluttspill.

Slovenia blir neste år VM-deltaker for første gang, etter å ha slått ut storfavoritten Romania med 1-1 borte etter 2-1-seier hjemme i Ljubljana. For en vintersportsnasjon med færre enn halvparten så mange innbyggere som Norge er det en fabelaktig prestasjon, særlig ettersom lagets stjerne Zlatko Zahovic sto over toeromspillet med skade.

At Slovenia slo ut storebror Jugoslavia i gruppespillet, gjør ikke triumfen mindre søt.

Belgia ble fjerde europeiske lag som sikret plassen. «De røde djevlene» er VM-klar for sjette gang på rad etter å ha slått Tsjekkia 1-0 i begge kamper. Tsjekkerne var favoritter, men stilte sterkt redusert på hjemmebane etter at virussykdom herjet i en tropp som allerede var rammet av skader og utelukkelse.

Marc Wilmots, tilbake etter skade, ble matchvinner i Praha på straffespark fire minutter før slutt. Rett etter ble kvelden helsvart for hjemmelaget da kaptein Pavel Nedved og spissen Milan Baros ble utvist.

(NTB)

FEIRER: Thomas Linke, Marko Rehmer, Carsten Ramelow, Bernd Schneider og Jens Nowotny jubler etter 3-0-målet i starten av andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS
Hele Norges coronakart