Tyskland krever å få igjen Kong Otto

Tyskerne sliter med å finne ny landslagssjef.

(Dagbladet.no): Mandag satt det tyske fotballforbundet (DFB) i et seks timer langt krisemøte i Frankfurt for å forsøke å finne en løsning på trenerkrisen på landslaget.

Etter at Rudi Völler trakk seg etter EM har forbundet tilbudt jobben til flere kandidater. Arbeidsledige Ottmar Hitzfeld og Fenerbahce-sjef Christoph Daum skal ha fått tilbudet, men har takket nei.

Uklart svar

Nå er det flere og flere tyskere som mener Otto Rehagel er den eneste mannen som kan gi tyskerne tilbake håpet om VM-gull på hjemmebane i 2006.

Og Rehagel fikk spørsmålet direkte da han og EM-heltene på det greske landslaget landet i Aten mandag ettermiddag.

- Det ville vært dypt urettferdig ovenfor de greske gutta å snakke om noe annet enn deres prestasjoner nå, svarte han noe ullent ifølge The Guardian.

Den greske fotballpresidenten Vasillis Galatsis var ikke særlig mer snakkesalig, og forsøkte etter beste evne å knuse tyskernes forhåpninger:

- Otto blir værende fram til VM 2006. Noe annet er fullstendig uaktuelt.

- Kom hjem!

Samtidig kan det folkelige presset føre til at DFB blir nødt til å investere mye penger og krefter for å skaffe suksesstreneren. Den tyske avisa Bild kjørte for eksempel følgende tittel i går, over et bilde av Rehagel: «Kongen av Europa - men vær så snill og kom hjem nå!».

Fotballpresident Gerhard Mayer-Vorvelder leder komiteen som skal finne ny sjef, sammen med generalsekretær Horst R. Schmidt, president Werner Hackmann i Serieforeningen og Bayern Munchen-sjef Franz Beckenbauer

Danmarks Morten Olsen og PSV Eindhovens Guus Hiddink har også blitt nevnt som aktuelle kandidater til jobben.

<B>HYLLET OVERALT:</B> Hundretusener av grekere hadde møtt fram på Panathenaic stadion for å hylle Rehagel og laget i går. Der fikk treneren også spørsmål om den ledige stillingen som tysk landslagssjef.